Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Ervıng Goffman(çev.barış Cezar)-günlük Yaşamda Benliğin Sunumu Metis Yayınları-2021-sayfa Sayısı:241 Isbn-13:978-975-342-698-5
2023
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ervıng Goffman(1922-1982) Kanada asıllıdır ancak hayatının büyük bölümünü Amerika’da yaşamıştır. Eğitimini Chicago Üniversitesi’nde tamamlamış ve modern Amerikan sosyolojiisnin gelişiminde önemli bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. E.Goffman özellikle “dramaturji” kavramı üzerinden teorisini inşa etmiş ve aşağıda detaylandırıldığı üzere tiyatrodan aldığı kavramlarla toplumu bireylerin benliğini sunduğu bir sistem olarak anlamlandırarak, oldukça irdeleyerek ve insanlık hallerine dair gözlemlerde bulunarak açıklamıştır. Goffman, C.H.Mead’in “benlik” kavramından etkilenmiş ve bunun üzerinden gözlemlerini ilerletmiştir. Ancak bunun yanında bu eserinde “performans” kavramını temele alarak diğer kavramlarına çerçeveler çizmiştir. Ervıng Goffman, çalışmalarında özellikle gözlemlerine yer vermiş ve açıklamalarında sembollerin anlamları üzerine odaklanarak sembolik etkileşimcilik anlayışında öncü rolü oynamıştır. Ervıng Goffman’ın 1953 yılında tamamlanan yayımlanmamış “Communication Conduct in on Island Community” başlıklı doktora tezi ışığında bir araya getirilen ve bu gözlemleri ile 1956 tarihli “The Presentation of Self in Everyday Life” orijinal adını alan çalışması “Günlük Yaşamda Benliğin Sunumu” ismiyle Barış Cezar tarafından Türkçe’ye çevrilmiş ve 2021 yılında yeni sayısıyla Metis Yayınlarından çıkmıştır. Bu gözlemlerini oluştururken sürecin bizzat içinde yer almış ve Shetland Adası’nda yerliler ile beraber uzun bir süre yaşamıştır.

Anahtar Kelimeler:

© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini