Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 10
Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitim Tercihleri
2023
Dergi:  
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kuruluşlarda başarının ve kalitenin sağlanarak devam ettirilmesinde çalışanların bilgi düzeylerinin ve yeterliliklerinin dönemin gerekliliğine uygun olarak geliştirilmesi, güncellenmesi gereklidir. Bir kurum çalışanında bunu sağlamanın en doğru ve kolay yolu hizmet içi eğitim planlanmasıyla birlikte gerçekleştirilmesidir. Çalışmanın amacı Öğretmenlerin hizmet içi eğitim ve seminer tercihlerini ortaya çıkarmak, nedenselliğine yönelik yorum yapmaktır. Çalışmada 2022 yılı Haziran ayında öğretmenlerin uzaktan eğitimle gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerinde eğitimin, eğitim süresinin, cinsiyetin, kıdem yılının tercihler üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Sosyal medya üzerinde hizmet içi eğitim tercih bilgilerini paylaşan 196 öğretmenin tercihleri değerlendirilmiştir. Öğretmenler birden fazla eğitime katılabildikleri için toplam 379 eğitim katılımcısı, tercih, cinsiyet, kıdem yılı, eğitim süresi bakımından incelenmiştir. En çok tercih edilen eğitimlerin “Öğretmen Olmak”, “Zor Durumların Yönetimi, Mesleki Doyum, Bilgelik Psikolojisi, Bilimsel Liderlik, Değişen Dünya ve Eğitimi”, “Merhamet ve Yavaşlamak Semineri” olduğu tespit edilmiştir. Uzaktan hizmet içi eğitimlerde eğitim süresinin tercih üzerinde etkisi olduğu, eğitim süresi kısa olan eğitimlerin en çok tercih edilen eğitimler olduğu görülmüştür. Cinsiyetin, “Sosyal Medya Kullanımı ve İletişimi Semineri”, “Kendilik Cesareti Semineri”, “Neuro Linguistic Programming (NLP)’ye Giriş Semineri”, “Merhamet ve Yavaşlamak Semineri” eğitimleri üzerinde tercih yönünden etkili olduğu görülmüştür. Kıdem yılının, “Hizmet İçi Eğitimde Yeni Yaklaşımlar, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Süreci Semineri”, Zor Durumların Yönetimi, Mesleki Doyum, Bilgelik Psikolojisi, Bilimsel Liderlik, Değişen Dünya ve Eğitimi Semineri”, “Öğretmen Olmak Semineri”, “Merhamet ve Yavaşlamak Semineri” eğitimleri üzerinde tercih yönünden etkili olduğu görülmüştür. Eğitim konuları belirlenirken öğretmenlerin mesleki eksiklikleri ve beklentileri dikkate alınması önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Preferences In Service
2023
Yazar:  
Özet:

In order to ensure success and quality in organizations, it is necessary to develop the level of knowledge and skills of employees according to the needs of the period. The easiest and easiest way to ensure this in an institution employee is to be accomplished along with the service training planning. The purpose of the study is to reveal the teachers' service training and seminary preferences, to comment on their reasonability. The study examined the impact of education, training time, gender, and preferences of high school in the service training of teachers conducted by distance education in June 2022. The preferences of 196 teachers who share the preferential information on social media service education have been evaluated. As the teachers were able to participate in more than one training, a total of 379 educational participants were studied in terms of preference, gender, senior year, training time. The most popular training has been identified as "Being a teacher", "Management of difficult situations, Professional Doyum, Intelligence Psychology, Scientific Leadership, Changing World and Education", "Mility and Slowing Seminar". Distance training has been shown to have an influence on the preference of the training time, the short training time has been the most preferred training. The gender has been shown to have an influence on preference on the training "Social Media Use and Communication Seminar", "Self Courage Seminar", "Neuro Linguistic Programming (NLP) Introduction Seminar", "Mility and Slowing Seminar". The curriculum year has been shown to have an influence on the preference of "New Approaches to Education in Service, Specialist Teaching and Mastering Process Seminars", Management of Difficult Situations, Professional Doyum, Intelligence Psychology, Scientific Leadership, Changing World and Education Seminars", "Being Teacher Seminars", "Milty and Slowing Seminars" training. It is recommended that teachers take care of their professional shortcomings and expectations when determining educational topics.

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 526
Atıf : 2.161
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini