Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Noropsi̇koloji̇ni̇n Tari̇hsel Geli̇si̇mi̇
2024
Dergi:  
İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevcut çalışma, psikolojinin doğa bilimlerine en yakın alt alanlarından biri olan nöropsikoloji disiplininin tarihsel gelişimini özetlemektedir. Mevcut çalışmada, nöroloji ve psikoloji kelimelerinin tarihçesinden, bu kelimelere yüklenen farklı anlamlardan, nöropsikoloji teriminin ortaya çıkışından, nöropsikolojinin kısa tarihinden ve beyin ile davranış arasındaki ilişkiyi anlama çabalarından bahsedilmektedir. Ayrıca, kalp-beyin ikilemi ve zihin-beden ikilemi gibi felsefi sorunlar, beynin rolüne dair geçmişteki yanlış anlayışlar ve beynin işlevlerini belirleme çabaları ele alınmaktadır. Mevcut çalışmada, Descartes'ın dualizm görüşünden başlayarak, beyin lezyonlarının etkilerini belirleme çabalarına kadar bir dizi önemli gelişme ve düşünce akışı izlenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   other

İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi