Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Acil Durumlarda İngilizce Öğretmeni Eğitimi: Kritik Bağlantı Modeli
2023
Dergi:  
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Covid-19 salgını sırasında öğretmen eğitimleri çevrimiçi platformlarda gerçekleştirildi. Bu durum tüm alan için yeni bir deneyim olmasına rağmen, bu dönem acil durumlarda dil öğretmeni eğitimi için faydalı bir kaynak olarak ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle bu çalışma, dil öğretmeni adaylarının, uygulama öğretmenlerinin ve öğretim üyelerinin deneyimlerini ortaya koymak amacıyla yürütülmüştür. Çalışma, Karadeniz Bölgesi’nde bir üniversitede Şubat-Haziran 2021’de yürütülmüştür. Temellendirilmiş kuramın veri analiz süreçleri ve vaka çalışması araştırma tekniklerini takip eden bu çalışmada, 2020-2021 güz döneminde 22 aday dil öğretmeni ile yarı-yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Ayrıca, altı öğretim üyesi ve üç uygulama öğretmeni ile nitel çevrimiçi anketler yapılmıştır. Veri analizi, öncüller, etki ve sonuçlardan oluşan kritik bağlantıların, dil öğretmeni eğitiminin çevrimiçi platformlarda etkin bir şekilde uygulanması için belirleyici çıkarımlar sunduğunu göstermiştir. Bu kritik bağlantıların çevrimiçi dil öğretmeni eğitiminde dikkate alınması olası problemlerin öngörülmesi ve önlenmesini yardımcı olabilir.

Anahtar Kelimeler:

A Case Study Of English Language Teacher Training During Emergencies: Critical Junctures
2023
Yazar:  
Özet:

Teacher training was carried onto the online platforms during the Covid-19 outbreak. Although it was a novel experience for the whole field, this period stands as a beneficial source for language teacher training in emergencies. This study, therefore, was conducted to document the experiences of pre-service language teachers, teacher mentors, and university lecturers. The study was conducted between February and June 2021 at a university in the Black Sea region of Turkey. Following the data analysis procedures of grounded theory and the inquiry traditions of the case study, semi-structured interviews with 22 pre-service language teachers during the 2020 – 2021 fall semester were conducted. Additionally, qualitative online surveys were conducted with six university lecturers and three teacher mentors. The data analysis indicated that the critical junctures, which are constituted of antecedents, impacts, and consequences, present implications for effective language teacher training on online platforms. Taking these junctures into account while designing online teacher training could help prevent potential problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 222
Atıf : 832
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi