Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Denizli Tekkeköy Termal Çamuru ve Bölge Kilinin Seramik Bünyede Kullanımı
2023
Dergi:  
Art-e Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Bu çalışmanın amacı, termal çamur ve killerinden yararlanarak düşük derecede pişen fakat sır çatlağı olmayan seramik yapmaktır. Denizli Tekkeköy termal çam uru (gri kil) ve bölge kilinin (sarı kil) seramik bünyede kullanımı üzerine yapılan denemelerle, yeni sonuçlara ulaşarak seramik ve çini üretimine katkı sağlanması planlanmaktadır. Killer, yapısal özellikleri, yeryüzüne yakın bölgelerde oluşmaları sayesinde kolay erişilebilir olmaları, jeokimyasal olarak saflıkları ve atmosferik koşullara karşı yüksek oranda dayanım göstermeleri gibi özelliklerinden dolayı çok çeşitli alanlarda kullanılmışlardır. Ana malzemesi kil olan seramik de bu alanlardan biridir. Her geçen gün seramik alanında yeni gelişmeler olmaktadır. Seramik alanındaki gelişmeleri devam ettirmek için çeşitli malzemeler kullanılarak deneysel çalışmalar yapılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The use of marine thermal stain and the area of ceramic clay
2023
Yazar:  
Özet:

The very purpose of this study is to make ceramics that are low-grade cooked but without secret fractures, using thermal stone and killer. With the tests on the use of Denizli Tekkeköy thermal straw uru (gray straw) and the area straw (gray straw) in ceramic body, it is planned to contribute to the production of ceramic and straw by achieving new results. Killers have been used in a wide variety of areas due to their structural characteristics, their facility of access, their geochemical purity and their high resistance to atmospheric conditions. The primary material of the ceramic is one of these areas. Every day there are new developments in the area of ceramics. Experimental studies are carried out using various materials to continue the developments in the ceramic field.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Art-e Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 508
Atıf : 1.535
Art-e Sanat Dergisi