Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 34
 İndirme 3
Doğal Afetlerin Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Etkilerinin 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Merkezli Depremler Bağlamında Girişimciler Açısından Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğal afetler insanlığın karşı karşıya kaldığı en ciddi sorunlardan biridir. Doğal afetler sonucunda, ölümler ve yaralanmalar, mülk kayıpları, sosyal dengesizlik, kaynak kıtlığı ve ekonomik kayıplar ortaya çıkmaktadır. Doğal afetler içerisinde depremler, özellikle ekonomik büyüme üzerinde negatif etkisi olan sosyal ve ekolojik açıdan da toplumlar üzerinde derin izler bırakabilen felaketlerdir. Afet sonrası toparlanmada girişimciler yenilikçi çözümler sunarak, yeni iş fırsatları yaratarak ve toplulukları bir araya getirerek önemli bir rol oynarlar. Ülkemizde yaşanan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli büyük depremler çok sayıda can kaybına ve hasara yol açmıştır. Özellikle deprem bölgelerinde yaratıcı ve inovatif girişimsel faaliyetlerin desteklenmesi afetin olumsuz etkilerinin azaltılmasında faydalı olabilecektir. Bu açıdan çalışmanın amacını, doğal afetlerin etkilerinin 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler özelinde girişimciler açısından incelenmesi oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini