Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Dönemsel Bazlı Statik ve Dinamik Portföy Koruma Stratejileri: Bist30 Örneği
2023
Dergi:  
International Journal of Social Inquiry
Yazar:  
Özet:

Bir portföye etkin korunma oranlarıyla eklenen vadeli işlem sözleşmelerinin portföy risklerini düşürdüğü sıkça literatürde görülmektedir. Kullanılan etkin korunma oranlarını statik ve dinamik yöntemlerle belirlemek mümkündür. Bu çalışmanın amacı ve literatürde yer alan diğer çalışmalardan farkı BİST30 spot endeksi ile BİST30 vadeli endeksini kullanarak Türkiye’deki kriz dönemleri için en etkin korunma stratejisini, statik ve dinamik modellerin karşılaştırılmasıyla belirlemektir. Araştırma, BİST30 endeksinin oynaklığına göre öne çıkan üç ayrı dönemi kapsamaktadır. Bunlardan ilki 23 Mayıs 2013 Gezi Parkı Olayları; ikincisi 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi; üçüncüsü ise 11 Mart 2020 Covid-19 pandemi sürecidir. Bulgulara göre Gezi Parkı Olayları dönemi için statik korumalı modeller daha etkin koruma sağlarken, Darbe Girişimi ve Covid - 19 pandemisi için dinamik korumalı DCC - GARCH modelinin en etkin koruma sağladığı gözlemlenmiştir. Ayrıca araştırma bulguları, korumalı portföylerin sonuçları arasındaki farklar az olmakla birlikte korumasız portföylere karşı yatırımcıların risklerden korunmak için vadeli işlem piyasası sözleşmelerini portföylerine eklemeleri gerekliliğini ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Periodic Static and Dynamic Portfolio Hedging Strategies: The Case Of Ise-30
2023
Yazar:  
Özet:

It is frequently observed in the literature that futures contracts added to a portfolio with effective hedging ratios reduce portfolio risks. It is possible to determine the effective hedge ratios used by static and dynamic methods. The aim of this study and its difference from other studies in the literature is to determine the most effective hedging strategy for crisis periods in Türkiye by comparing static and dynamic models using the ISE-30 spot index and the ISE-30 futures index. The paper covers three different periods that stand out according to the volatility of the ISE-30 index. The first of these is the 23 May 2013 Gezi Park Events; the second is the 15 July 2016 Coup Attempt; and the third is the 11 March 2020 COVID-19 pandemic. According to the findings, static hedge models provide more effective protection for the Gezi Park Events period, while the dynamic hedged DCC-GARCH model provides the most effective protection for the Coup Attempt and COVID-19 pandemic. In addition, research findings reveal that investors should add futures market contracts to their portfolios to hedge against unhedged portfolios, although the differences between the results of hedged portfolios are small.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Social Inquiry

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 372
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini