Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Yaylı Çalgı Eğitiminde Birden Çok Eğitimciyle Çalışmanın Öğrenciler Üzerindeki Etkisi
2023
Dergi:  
Çevrimiçi Müzik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, bireysel yaylı çalgı eğitiminde iki ve üzeri eğitimciyle çalışmış olan öğrencilerin, bu durumdan olumlu ve olumsuz etkilenme düzeyleri ortaya konulmuştur. Yaylı çalgı eğitimi her çalgıda olduğu gibi erken yaşlarda başlanıldığında etkili sonuçlar alınan bir süreçtir. Bu araştırmada büyük yaş gruplarının öğrenim gördüğü eğitim kurumlarındaki öğrencilerin çalgı eğitimi süreçlerinde karşılaştıkları durumlar ele alınmıştır. Araştırmanın örneklemini, Türkiye’nin altı bölgesinden seçilen üniversitelerin Eğitim Fakültesi’nin Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğrenim gören yaylı çalgı öğrencileri oluşturmaktadır. Verilerin elde edilmesinde, araştırmacılar tarafından geliştirilen 22 maddelik anket uygulanmıştır. Bu çalışmada toplanan veriler, nicel veri analizi yöntemleriyle SPSS 20 programıyla analiz edilmiş ve analiz sonuçları yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin karşılaştıkları olumlu ve olumsuz durumlar, cinsiyet ve çalgı türüne göre istatistiksel olarak anlam taşımamaktadır. Bununla birlikte elde edilen veriler, çalışılan öğretmen sayısına göre değerlendirildiğinde bazı olumlu etkilerin istatistiksel olarak anlam taşımadığı bazı olumsuz etkilerin ise anlamlı olduğu saptanmıştır. Bu olumsuz durumlara yeni öğretmenlerin çalgı tekniğine müdahale etmesi, gam, etüt ve eser çalışmalarına daha az önem vermesi gösterilebilir. Olumlu durumlar olarak öğrencilerin öğretmenlerine güvendiği ve genel olarak öğretmen ile olumlu iletişim içinde olmalarından dolayı yeni teknik ve beceriler kazandıkları söylenebilir. Bunların yanı sıra öğretmenlerin bazı hatalı uygulamalarından dolayı öğrencilerin birçok problem yaşadıkları saptanmış ve bu sonuçlar ışığında çeşitli öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Effect Level Of Taking Musical Instrument Lessons From Different Teachers On Students
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Çevrimiçi Müzik Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 102
Atıf : 138
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini