Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Osmanli Sarayi’nda Bir Macar Piyanist: Géza Hegyei
2024
Dergi:  
Tarih Kritik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti’nin 19. yüzyıldaki kozmopolit yaşamı, geçmişten günümüze araştırmacıların ilgisini çeken bir saha olmuştur. Bununla beraber küresel ölçekte devletler arası ilişkiler bağlamında bu döneme farklı bir bakış açısı getirecek yeni çalışmalara ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Akademisyen-müzikolog Prof. Dr. Evren Kutlay ve tarihçi Dr. Gábor Fodor’un birlikte kaleme aldığı bu eser, biyografilerin tarihi daha erişilebilir kıldığı bir dönemde, 19. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nun kültürünü, uluslararası ilişkilerini ve çok sesli müziğini anlamak için İstanbul’da ömrünün 39 yılını geçirmiş Macar piyanist Géza Hegyei’yi çevreleyen tarihsel olaylar ve belgeler ışığında daha kapsamlı bir bakış açısı sunuyor.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tarih Kritik Dergisi

Dergi Türü :   other

Tarih Kritik Dergisi