Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
El Kaide'den Isi̇d'e: İslamci-mucahit Hegemonik Erkekliklerin Donusumu ve Bati Tipi Erkekliklerle Iliskileri
2021
Dergi:  
Masculinities: A Journal of Identity and Culture
Yazar:  
Özet:

Küresel hegemonik erkeklikler toplumsal cinsiyet hiyerarşilerin zirvesinde yer almaktadırlar ve sembolik, ideal erkeklik modelleri sunarlar. Bu erkekliklerden biri de silahlı erkekliklerdir. Mücahit erkeklikler Batı dışı bölgelerde Batı tipi hegemonik erkeklik ideallerine karşı bir protesto biçimi olarak ortaya çıkmışlardır ve şimdi hegemonik bir erkeklik biçimi olarak varlıklarını sürdürmektedirler. Bu makalede Selefi-Mücahit erkekliklerin değişim süreci IŞİD üzerinden incelenecektir. Öncelikle, eleştirel erkeklikler çalışmaları gözünden köktenci İslamcı terörist grupların hangi yollarla Müslümanlar için bir cazibe yarattığı açıklanacaktır. Ardından, toplumsal hareket ve siyasi organizasyon teorilerinden faydalanılarak IŞİD’in nasıl El-Kaide’nin hegemonyasını devirdiği açıklanacaktır. Son olarak IŞİD’in mücahit-İslamcı erkekliklerde neleri değiştirdiği ve bu değişimlerin küresel silahlı erkeklikleri nasıl El-Kaide döneminden daha şiddet yanlısı ve erkekçe dönüştürdüğünü anlamak için IŞİD’in kendi naratiflerindeki cinsiyetlendirilmiş yerel, bölgesel ve küresel ilişkilerinin inşası yeniden değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

From Al-qaida To Isis: Transformation Of Islamist-jihadist Hegemonic Masculinities and Their Relations With Western Masculinities
2021
Yazar:  
Özet:

Hegemonic masculinities are on the top of gender hierarchies in the world. They create symbolic ideals for other masculinities. One of the types of global hegemonic masculinities is armed masculinities. Jihadist Masculinities, which arise as types of protest to the ideals of hegemonic Western masculinities within the non-West, are now seen as types of global hegemonic masculinities. The article will explain the changing process of the Salafist-Jihadist-Islamist Masculinities with the ISIS example. Firstly, how radical Islamist terrorist organizations attract Muslim people will be explained from critical masculinities perspective. Then, the political and historical analysis will be conducted to answer how ISIS toppled down the hegemony of Al-Qaeda. Thirdly, to understand what ISIS changed in the jihadist-Islamist masculinities and how these changes are successful and effective to make global armed masculinities much more virile and violent than Al-Qaeda period, the construction of the engendered local, regional, and global relations within the narratives of ISIS will be re-evaluated with the lens of critical masculinities studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Masculinities: A Journal of Identity and Culture

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 99
Atıf : 40
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini