Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 19
 Sesli Dinleme 2
Determinants Of Financial Literacy and Use Of Financial Services: An Empirical Study Amongst The Unorganized Sector Workers In Indian Scenario
2024
Dergi:  
Iranian Journal of Management Studies
Yazar:  
Özet:

The present paper aims to identify the effect of demographic and socio-economic variables on financial literacy and its impact on the use of financial services. For this study, primary data are collected from 400 unorganized sector workers of Paschim Medinipur district, also an economically development lagger in the state of West Bengal of India. The logit regression result shows that the main explanatory variables of financial literacy are occupation, income and educational qualification. Similarly, with regard to use, the main positive determinants are financial literacy, income and domicile. Thus, the outcome of this research has a significant outcome to guide the policy-makers in respect of improving financial literacy and inclusion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Iranian Journal of Management Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 429
Atıf : 313
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini