Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş-ekinözü Depremi (mw 7.6) ile İlişkili Çardak Fayı Yüzey Kırığının Tektonik Jeomorfolojisi
2023
Dergi:  
Türk Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

6 Şubat 2023 saat 13:24’te moment büyüklüğü 7.6 (Mw) olan Ekinözü depremi, sol yanal atımlı Çardak Fayı üzerinde gerçekleşmiştir. Çardak Fayı üzerinde 105 km uzunluğunda yüzey kırığı oluşturan bu deprem, Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesinden doğuda Malatya ilinin Doğanşehir ilçesine bağlı Bıçakçı’ya kadar takip edilebilmiş ve haritalanmıştır. Deprem sonucunda oluşan yüzey kırığı üzerinde fayın karakterini yansıtan 8 metreye varan sol yanal ötelenmelerin yanı sıra 3-5 metre düşey atımların da geliştiği saptanmıştır. Çardak Fay Zonu içerisinde yüzey kırığı ile birlikte yanal yayılmalar, çek-ayır havzalar, fay diklikleri ve köstebek yapıları gibi yüzey deformasyonları da gelişmiştir. Çardak Fayı’nın yüzey kırığı ilk olarak Harita Genel Müdürlüğü (HGM) tarafından deprem sonrası çekilen hava fotoğrafları ve uydu görüntüleri ile tespit edilmiş ve sonrasında 14-20 ve 26-27 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılan arazi çalışmaları ile teyit edilmiştir. Fayın jeomorfolojik izleri lazermetre yardımıyla yerden, insansız hava araçları (İHA) ile havadan hassas bir şekilde ölçülerek haritalandırılmıştır. Ayrıca çalışmada toplanan veriler coğrafi veri servisi olarak bulut ortamında depolanarak web tabanlı haritalar (Cbskampus, 2023) ile araştırmacıların kullanımına sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Tectonic Geomorphology Of The Cardak Fault Surface Rupture Associated With The February 6, 2023 Kahramanmaras-ekinozu Earthquake (mw 7.6)
2023
Yazar:  
Özet:

On February 6, 2023 at 13:24, an earthquake with a moment magnitude of 7.6 (Mw) occurred on the left-lateral strike-slip Çardak Fault. This earthquake, which created a 105 km long surface rupture on the Çardak Fault, could be traced and mapped from Göksun district of Kahramanmaraş province to Bıçakçı in Doğanşehir district of Malatya province in the east. The surface rupture produced left-lateral offsets of up to 8 meters and vertical displacements of 3-5 meters, which reflect the character of the fault. Within the Çardak Fault zone, surface deformations such as lateral spreads, pull-apart basins, fault scarps, and mole tracks also developed. The surface rupture of the Çardak Fault was firstly detected by the General Directorate of Mapping (GGM) with aerial photographs and satellite images taken after the earthquake and then confirmed by field works conducted between February 14-20 and 26-27, 2023. The geomorphologic traces of the fault were precisely measured and mapped from the ground with laser meters and from the air with unmanned aerial vehicles (UAVs). In addition, the data collected in the study were stored in the cloud environment as a geographic data service and made available to researchers with web-based maps (Cbskampus, 2023).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Coğrafya Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 320
Atıf : 1.885
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini