Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 114
 İndirme 24
 Sesli Dinleme 2
İnovasyon, Rekabet ve Devlet
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; Sanayi Devrimi ile başlayan tarihsel süreçte, inovasyon ve rekabetin teorik bağlamda ele alınarak devletler üzerindeki etkilerinin ortaya konulması ve Türk Kamu Yönetiminin küresel bağlamda rekabet gücü ve inovasyon açısından ne düzeyde olduğunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda literatür incelemesi yapılmış ve elde edilen ikincil veriler, araştırmanın amacı doğrultusunda değerlendirilmiştir. Literatürden edinilen bilgiler ışığında, tarihsel süreçte inovasyon örneklerine rastlandığı ancak inovasyon ve rekabet kavramlarının, kapitalizmin ortaya çıkışı ile birlikte önem kazandığı, inovasyon ve rekabetin sanayi devrimlerinin ortaya çıkması üzerinde etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte inovasyonun, sanayi devrimlerini de tetiklediği görülmüştür. İnovasyon yapabilen ve inovasyonu sürekli kılan devletlerin, modern dünya sistemi ve küresel rekabet koşullarında avantajlı konuma geçerek üstünlük sağladıkları belirlenmiştir. Ayrıca bu rekabet avantajı ve üstünlüğü beraberinde devletlerin kalkınması ve gelişmesi üzerinde de pozitif etki yaratarak, bu devletlerin ekonomik ve siyasal anlamda da güç sahibi olmalarına katkı sağlamıştır. Kamu yönetimi açısından inovasyonun daha hızlı, güvenilir ve sağlıklı kamu hizmetlerinin sunumunu kolaylaştırırken, devlet vatandaş arasındaki iletişim ve güvenin gelişmesine katkı sunduğu görülmüştür. Türkiye’nin inovasyon kapasitesinin düşük, buna bağlı olarak küresel rekabet gücünün zayıf olduğu belirlenmiştir. Türkiye hem kamu yönetimi hem de rekabet bağlamında, küresel rakipleri karşısında zayıf ve rekabet gücü düşük bir ülke görünümü sergilemektedir. Ancak, siyasal istikrarın ve güvenliğin sağlanması halinde, Türkiye’nin küresel inovasyon endeksinde üst sıralara tırmanacağı ve küresel rekabette güçlü bir konuma gelmesinin mümkün olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.019
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini