Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 79
 İndirme 38
İletişim ve Sözlü Anlatım Becerileri Açısından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencilerinin Değerlendirilmesi (gaziantep Üniversitesi Örneği)
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin iletişim ve sözlü anlatım beceri düzeylerini belirlemek ve her iki beceri düzeyi arasında ilişki bulunup bulunmadığını incelemektir. Araştırmada ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Katılımcılar Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 2015-2016 öğretim yılında dördüncü sınıfta okuyan, Pedagojik Formasyon Eğitimi alan, gönüllü olarak çalışmaya katılan ve kolay ulaşılabilir örnekleme tekniğiyle seçilen, yaşları 24-27 arasında değişen 67 kız ve 45 erkek olmak üzere toplam 112 öğrenciden oluşmaktadır. Verilerin toplanmasında Ersanlı ve Balcı tarafından geliştirilen İletişim Becerileri Envanteri ile Sözlü Anlatım Öz-Değerlendirme Formu kullanılmıştır. Çalışmada, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin iletişim becerilerinin ve sözlü anlatım becerilerinin hangi düzeylerde olduğu, iletişim ve sözlü anlatım becerilerinde cinsiyete göre anlamlı bir fark olup olmadığı, öğrencilerin iletişim becerileriyle sözlü anlatım becerileri arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığı sorularına cevap aranmıştır. Verilerin analizinde betimsel ve ilişkisel istatistik tekniklerinden yararlanılmış; SPSS 16.0 analiz programı kullanılmıştır. Çalışmada, öğrencilerin genel iletişim becerilerinin, zihinsel iletişim becerilerinin ve davranışsal iletişim becerilerinin yüksek düzeylerde olduğu; sözlü anlatım becerilerinin orta düzeyde eğilim gösterdiği; cinsiyete göre öğrencilerin genel iletişim becerileri üzerinde anlamlı, sözlü anlatım becerileri üzerinde ise anlamsız bir fark olduğu; iletişim ve sözlü anlatım becerilerinin pozitif yönlü güçlü bir ilişkiye sahip olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.913
Atıf : 45.071
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini