Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 2.232
 İndirme 152
 Sesli Dinleme 2
Son Dönemde Osmanlı İmparatorluğu’nun İdari Taksimatı
2017
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir uç beyliği olarak kurulan ve sonrasında üç kıtada 600 yılı aşkın sürede varlığını devam ettiren Osmanlı İmparatorluğu’nun idari taksimatı dönemler halinde değişiklikler göstermiştir. Klasik Dönemdeki sancak ve eyalet şeklindeki idari taksimat II. Mahmut döneminden başlayarak ve özellikle Tanzimat sonrasında taşra yönetiminde yapılan düzenlemelerle değiştirilmiştir. İlk olarak 1842 yılında köy ve sancak arasında kaza idari birimi kurularak idari taksimat köy, kaza, sancak ve eyalet şeklini almıştır. 1864 yılında ise Fransız taşra yönetim modeli esas alınarak vilayet sistemine geçilmiştir. 1871 yılındaki düzenleme ile nahiye yönetim birimi kaza ve sancak arasında kurulmuştur. 1913 yılındaki son düzenleme ile idari taksimat köy, nahiye, kaza, sancak, vilayet ve müstakil sancaklar olarak belirlenmiştir. Son döneminde Osmanlı İmparatorluğu’nda toplam 24 vilayet ve bu vilayetlere bağlı 51 sancak 338.kaza ve 726 nahiye vardır. Bunlara ek olarak müstakil olarak idare olunan 21 sancak ve bu müstakil sancaklara bağlı 102 kaza ve 222 nahiye vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 562
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini