Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 65
 İndirme 51
İlköğretim Altıncı Sınıf Öğrencilerine Drama Yöntemiyle Tam Sayılarla Toplama İşleminin Öğretim Sürecinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Bu çalışmada ilköğretim altıncı sınıf öğrencilerine tamsayılarla toplama işlemi drama yöntemi ile öğretilmeye çalışılmış ve bu öğretim sürecinde öğrencilerden elde edilen verilerin ayrıntılı bir şekilde sunulması amaçlanmıştır. Çalışmada nitel araştırma desenlerinden durum çalışması yöntemi kullanılmıştır. Çalışma Ordu ilinde öğrenim gören on dört altıncı sınıf öğrencisi ile yürütülmüştür. Öğrenciler ölçüt örnekleme yöntemine göre seçilmiştir. Çalışmanın verileri gözlem ve yarı-yapılandırılmış mülakatlar  aracılığıyla toplanmıştır. Verilerin analizinde betimsel ve içerik analizi yöntemlerinden yararlanılmıştır. Çalışmanın sonucunda öğrencilerin dramalara katılmakta oldukça istekli oldukları görülmüş ; ancak aynı dramanın farklı gruplarla tekrar edilmesi dramanın çekiciliğinin azalmasına ve disiplin sorunlarına neden olmuştur. Drama sürecinde kullanılan materyallerin öğrencilerin ilgisini çektiği, onları mutlu ettiği, öğrencilerin  kendilerini daha rahat ifade etmelerini  ve derse katılmaya istekli hale gelmelerini sağladığı hem gözlemler hem de yapılan mülakatlar sonucunda tespit edilmiştir. Süreç sonunda öğrencilerin bir kısmının dramaları akıllarına getirerek işlem yaptıkları bir kısmının ise kendi stratejilerini geliştirdikleri belirlenmiştir. Böylece bu sürecin öğrencilerin hem bilişsel hem de duyuşsal yönden gelişimine katkı sağladığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi