Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 271
 İndirme 71
Adam Smıth’in Ekonomik Kriz Görüşü: South Sea Balonu
2010
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kapitalist gelişim sürecinde,çok tartışılan konuların başında ekonomik kriz olgusu gelmektedir. Bu bağlamda, ekonomi literatüründe krizleri açıklamaya yönelik birbirinden farklı birçok görüş ortaya atılmıştır. Kapitalist sistemin bugünkü geldiği aşamada, finans piyasalarındaki gelişmeyle birlikte, daha kompleks finansal ve ekonomik yapı altında, krizlerin bulaşma etkisini hızlandıran uluslararası bir yapılanma söz konusudur. Günümüzdeki krizlerle geçmiş dönemlerdeki ekonomik krizler arasında bağlantı kurmamızı sağlayan temel noktalardan biride balon oluşumudur. 18. yüzyılın ilk çeyreğinde, İngiltere‘de görülen South Sea Company balonu ve çöken finansal sisteme müdahaleye yönelik; 1720 yılında yayımlanan ―Balon Yasası‖ araştırma kapsamında mercek altına alınacaktır. Ekonomi biliminin kurucusu kabul edilen Adam Smith‘in bu olaya yaklaşımı da bir hayli dikkat çekicidir. Çalışmamızda, liberal ekonomik sistemde yaşanan bunalımlar gölgesinde gelişen olaylar ekseninde, Adam Smith çağına yakın örnek olay olarak alınan ―South Sea Bubble‖ hakkındaki tartışmaların nasıl yorumlanması gerektiği tartışılacaktır. Böylelikle Adam Smith‘in ekonomi yaklaşımıyla, ekonomik krizler hakkında edinilecek tarihsel bakış açısı, çeşitli çözüm önerilerinin oluşumuna katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.267
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini