Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 75
 İndirme 33
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Sınavlarında Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Adaylar ile Hak Kazanamayan Adayların Çoklu Zekâ Alanların Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma
2014
Dergi:  
International Journal of Sport Culture and Science
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study, candidates who participated in a special aptitude test of Physical Education and Sports School are compared those who were eligible to register with the win of Multiple Intelligence Areas. In the research Scan model was used. Within the investigation, in 785 candidates who applied Bartin Universty School of Physical Education and Sports Special Ability Test for 2013-2014 academic year, 536 volunteer candidates who have average age yaş = 21.15± 2.66 constitude. As data collection tool, belogns to the candidates personal information form and “Multiple Intelligences Inventory” which was developed by Özden (2003) for he identification of multiple intellegences was applied. Reliability coefficient was discovered as .96. In evaluation of data, SPSS data analysis program was used. In evaluation of data, frequency, average, standard, deviation from descriptive statistical techniques was used. Also by taking into account normal distribution of the data, Independent Sample T-test of statistical techniques was used. In considering the findings of the study “Bodily-Kinesthetic Intelligence” which is a field of Multiple Intelligences of candidates as statistically significant diffirence was found in the area. Candidates winning higher than avarage scores candidates who can not win are seen to have. Also, “Social-Interpersonal Intelligence” of candidates qualifing to register with who can not qualify to register statistically significant results were observed in the levels. Winning candidates in this area compared to the candidates who win more than others, it is concluded that they carry the dominant features. As a result of “Verbal-Linguistic Intelligence”, “Logical-Mathematical Intelligence”, “Musical-Rhythmic Intelligence”, “Bodily-Kinesthetic Intelligence, “Social-Interpersonal Intelligence” of Multiple Intelligence Areas candidates who participated in Physical Education and Sports School those who were eligible to register with the win in size as statistically significant differences were observed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Sport Culture and Science

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 689
Atıf : 2.278
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini