Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 22
The Effects Of Weather On Investor Behavior: A Study On Individual Turkish Stock Market Investors
2014
Dergi:  
Journal of Business Economics and Finance
Yazar:  
Özet:

This study aimed at revealing the effects of weather on the investment behaviors of individual investors transacting at BIST (Borsa Istanbul) in the 2009-2011 period, and determining whether the socio-economic and demographic characteristics of investors created any significant difference in those effects. Unlike other studies conducted on this subject, the present study employed real stock purchase and sales data belonging to investors. The analyses conducted demonstrated that the level of cloudiness and temperature were influential on investor behaviors, and the socioeconomic and demographic characteristics of investors created certain differences in those effects. The number of sunny days, the number of overcast days, and sunshine duration were seen to have no effect on investor behaviors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Business Economics and Finance

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 315
Atıf : 338
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini