Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 12
Corporate Liquidity: Evidence From Islamic and Non-islamic Countries
2020
Dergi:  
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study examines whether and how Islam has bearings on corporate liquidity (cash holdings). A review of 34,895 non-financial firms from 68 countries (12 Islamic countries and 56 non-Islamic countries) for the period 1996 -2011 reveals that cash is lower in Islamic countries than in non-Islamic countries. The positive effect of growth opportunities on cash is also weaker in Islamic countries than in non-Islamic countries, thereby indicating lower propensity to hoard cash for upcoming growth opportunities in the former than in the latter likely because corporate governance is stakeholder-based such that shareholder wealth maximization is not the corporate objective in Islamic countries. Furthermore, the negative effect of debt issuance on cash is stronger in Islamic countries than in non-Islamic countries, thereby signifying higher effectiveness of debt in reducing agency cost in the former than in the latter.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 396
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini