Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
2020 Sosyoekopolitik Gençlik Araştırması: İstanbul İli Örneğinde Gençlerin Ekonomik ve Siyasal Eğilimleri
2021
Dergi:  
International Journal of Social Inquiry
Yazar:  
Özet:

Türkiye Cumhuriyeti gündemini meşgul eden konulardan biri de gençlerin görüş, düşünce ve tercihleridir. Sosyal, politik ve ekonomik alanda alınacak karar ve tercihlerin uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliği için gençlerin görüş ve düşüncelerine hitap etmesi elzemdir. Bu çalışma devlet kurumlarına güvenmeyen ve politik kararsız olan gençlerin demografik, sosyal ve ekonomik profillerini çizerek ilgili grubun beklentilerini ortaya koymaktadır. Böylece uzun vadeli planlar için politika yapıcılara referans olmak amaçlanmıştır. 18-30 yaş arası İstanbul’da yaşayan gençlerin siyasal seçimlerde oy kullanmayan ya da kararsız kalan kısmı içerisinde bulunan ve genel olarak güvensizler ya da tercihsiz politikler olarak adlandırılabilecek olan kişilerin 2020 Sosyoekopolitik Gençlik Araştırması sorularına verdikleri cevaplar değerlendirilmiştir. Çalışma kapsamında İstanbul ilinde ikamet eden gençlerdeki kurumlara güvensizlik ve politik kararsızlık eğilimi ve bunun sosyal, siyasal ve ekonomik nedenleri incelenmiştir. Çalışma kapsamında kararsız ve güvensiz olarak ayrılan grupların gençler arasında dağılımları verilmiştir. Elde edilen verilere göre “Güvensiz” ve “Kararsız” olarak adlandırılan kesimlerin gençler arasında önemli bir grubu temsil ettiği ve bu grubun benzer eğilimler gösterdiği anlaşılmaktadır. Bu benzerlik, “Güvensiz” ve “Kararsız” bireylerin ayrı bir grup olarak değerlendirilmesini gündeme getirmektedir. Dolayısıyla bu iki grubun davranışlarının tespiti, bu grupları anlamak adına önemli bir hal almaktadır. Çalışma içerisinde karar alıcıların, bu gruplara yönelik gerekli politikalar uygulayarak güvensizlik duygusunu azaltması ve böylece grupların ülkelerine ve yaşadıkları topluma bağlılıklarının yükseltmesi önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

2020 Socioecopolitic Youth Survey: Economic and Political Tendencies Of Youth In The Case Of Istanbul
2021
Yazar:  
Özet:

One of issues that occupy agenda of Republic of Turkey’s young people’s opinions, thoughts, and preferences of young people. For viability and sustainability of decisions and preferences to be taken in social, political, and economic fields, its essential to address views and thoughts of youth. This study draws demographic, social, and economic profiles of young people who don’t trust state institutions and are politically unstable; sets out expectations of relevant group. Thus, its aimed to be a reference for policymakers for long-term plans. Answers given to questions of 2020 Socioecopolitic Youth Survey of young people ages of 18-30 living in Istanbul who don’t vote in political elections or are undecided, and who can generally be called insecure or undecided politicians, were evaluated. Within study, distrust of institutions and political indecision tendency among young people residing in Istanbul and its social, political, and economic reasons were examined. Within scope of study, distribution of groups separated as undecided and insecure among youth is given. According to data obtained, its understood that segments called “Insecure” and “Undecided” represent an important group among young people and this group shows similar tendencies. This similarity brings up the evaluation of “Insecure” and “Undecided” individuals as a separate group. Therefore, the determination of the behaviors of these two groups becomes important in order to understand these groups. In study, its suggested that decision-makers reduce feeling of insecurity by applying necessary policies towards these groups and thus increase loyalty of groups to their country and society they live in.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal of Social Inquiry

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 372
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini