Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
Enine Darbe Yükü Altındaki Tel Halatların Peridinamik Teorisi ile Modellenmesi ve Analizi
2024
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çelik tel halatlarda hasar modellemesi çeşitli sayısal yöntemler kullanılarak literatürde geniş çapta incelenmiştir. Bununla birlikte, yapının karmaşıklığından dolayı dinamik yükleme ile ilgili nispeten az sayıda çalışma bulunmaktadır. Bu çalışmada, bir tel halat kesitindeki çatlak ilerlemesini modellemek için Peridinamik (PD) teorisi kullanılmıştır. Enine darbe yüküne maruz kalan tel halat Peridinamik teorisi ile modellenmiştir. Önceden tanımlanmış iki çatlak çizgisi tel kesiti içine yerleştirilmiştir. Kırık ilerleme hızı ve dalga yayılımı, parametrelerin etkisini değerlendirmek için kullanılmıştır. En önemli sonuçlardan biri ufuk yarıçapının aynı aile üyesi sayısı kullanılarak azaltıldığında kırık ilerleme hızında azalış meydana gelmesidir. Bir diğer sonuç darbe yükününün yapıya etkidiği temas yüzeyinin küçülmesi ile yüzeydeki hasarın artmasıdır. Bunlarla beraber, dalga yayılımının çatlak başlangıcı ve gelişimi üzerindeki etkisinin Peridinamik yöntemi ile modellenebileceği gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Modelling and Analysis Of Wire Ropes Subjected To Transverse Impact Load Using Peridynamic Theory
2024
Yazar:  
Özet:

The problem of modelling of failure in steel wire ropes using various numerical methods has been widely addressed. However, there is a relatively small body of literature concerned with dynamic loading due to the complexity of the structure. Peridynamic (PD) theory was used in this study to modelling the crack propagation in a wire rope section. The wire rope structure subjected to transverse impact load was modelled within this framework. Two pre-defined crack line were located in a section of the wire. The crack propagation velocity and wave propagation were considered to examine the effect of numerical parameters on the failure mechanism. One of the important results is that reducing the radius of the horizon by keeping the number of material points constant causes a decrease in crack propagation speed. Another result is that as the contact surface on which the impact load acts become smaller, it results in significant damage on the surface. In addition, it has been shown that the effect of wave propagation on crack initiation and propagation can be modelled by the Peridynamic theory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 5.665
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini