Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Kentsel Yeşil Alanların Konut Değerine Etkisinin Ölçülmesinde Hedonik Fiyatlandırma
2022
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çevresel doğal kaynaklarda çeşitli insan faaliyetleri sonucu görülen azalma, ihtiyaçlar ve kaynakların kapasitesi arasında dengeyi bozmuştur. Talebin fazla oluşu, ancak kaynakların bunu karşılayamaması kaynakları az bulunur mal durumuna getirmiştir. Çevremizdeki doğal kaynakların da her nadir bulunan malda olduğu gibi bir bedeli olmalıdır düşüncesinden yola çıkılarak azalan doğal kaynaklara da bir bedel biçilmesi gündeme gelmiştir. Doğal kaynaklara bedel biçilmesi pek çok girdiye bağlı olduğu için karmaşık bir konudur. Bu çalışmada doğal kaynaklardan biri olan kentsel yeşil alanlar ele alınmıştır. Çalışmanın esas amacı yeşil alanların konut fiyatları üzerindeki etkisini saptayarak yeşil alanların değerlerini ölçebilmektir. Bu amaçla kullanılan pek çok yöntem bulunmaktadır. Çalışmada bu yöntemlerden “Hedonik fiyatlandırma yöntemi” seçilmiş ve yeşil alanların gayrimenkul üzerindeki etkisi Bahçeşehir örnek alanında bulunmaya çalışılmıştır. Örnek alan olarak Bahçeşehir Toplu konut alanının seçilmesinin nedeni olarak bu bölgenin sosyo-ekonomik değişkenleri minimumda tutabilecek homojenlikte olması ve kentsel yeşil alanlar bakımından iyi seviyede olması gösterilebilir. Çalışmada aynı zamanda hedonik fiyatlandırma yönteminin yeşil alanların değerlerinin ölçülmesinde kullanılabilirliği de test edilmiş ve uygun olduğu görülmüştür. Bu çalışmada teorik bilgilerin incelenmesinden sonra araştırma alanı ile ilgili çevre analizleri yapılmış ve bu verilerden faydalanılarak oluşturulan anket sonuçlarından yararlanılmıştır. Çalışma kentsel yeşil alanların konut piyasası üzerinde de etkisi olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Hedonic Pricing In Measuring The Impact Of Urban Green Spaces On Housing Value
2022
Yazar:  
Özet:

The reduction of environmental natural resources as a result of various human activities has upset the balance between needs and the capacity of resources. High demand, but the inability of resources to meet it, made resources scarce property. Based on the idea that Natural resources around us must have a price, as with any rare commodity, it has come to the fore to put a price on the diminishing natural resources. The valuation of natural resources is a complex issue as it depends on many inputs. In this study, urban green areas, which is one of the natural resources, is discussed. The main purpose of the study is to determine the effect of green areas on housing prices and to measure the values of green areas. There are many methods used for this purpose. In the study, "Hedonic pricing method" was chosen from these methods and the effect of green areas on real estate was tried to be found in the Bahçeşehir sample area. The reason why the Bahçeşehir Community Housing area was chosen as the sample area is that this region is homogeneous to keep socio-economic variables at a minimum and It can be shown that it is at a good level in terms of urban green spaces. In the study, the usability of the hedonic pricing method in measuring the values of green areas was also tested and found to be appropriate. In this study, after examining the theoretical information, environmental analyses related to the research area were made and the results of the survey were used. The study showed that urban green spaces also have an impact on the housing market.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 839
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini