Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 5
Scale Effect On The Linear Hydrodynamic Coefficients Of Darpa Suboff
2023
Dergi:  
Journal of Naval Sciences and Engineering
Yazar:  
Özet:

As well known, forces and moments acting on a ship are functions of Froude and Reynolds numbers. As a ship gets larger in size, these two numbers grow, which leads to different flow regimes around the hull. However, the state-of-the-art in maneuvering calculations is to consider the hydrodynamic coefficients as constants for model and full ship scales. For submerged bodies, the Froude number is insignificant due to the distant free water surface; therefore, these forces only depend on the Reynolds number. In this study, we consider the benchmark ‘DARPA’ Suboff form, which is extensively studied in the literature, and investigated the scale effects on the hydrodynamic coefficients with respect to the Reynolds number. Numerical studies are carried out on the bare hull form of the submarine. Captive motions of static drift and pure yaw motions are conducted utilizing the oblique towing and rotating arm tests via RANS-based CFD. Linear hydrodynamic coefficients are expressed with logarithmic equations as functions of the Reynolds number, explicitly showing the dependency on the ship’s model scale.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Naval Sciences and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 211
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini