Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Orta Karadeniz Sırtının Tektonik ve Kabuk Yapısının Gravite Verileri Yardımıyla Belirlenmesi
2012
Dergi:  
Jeofizik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Orta Karadeniz sırtını içeren çalışma alanının gravite anomali haritasında, Sinop ve Doğu Karadeniz havzalarında negatif, Archangelsky Sırtı üzerinde pozitif gravite anomalisi gözlenmektedir. Sinop ve Doğu Karadeniz havzasında gravite anomali değerleri sırasıyla 50 ve 30 mGal civarında iken, Archangelsky Sırtı üzerinde ise 100 mGal civarındadır. Bölgenin tektonik yapısını belirlemek için Bouguer gravite verisinin tam yatay türevleri hesaplanmış ve en büyük yatay türev genlikleri haritalanmıştır. 3.00-6.50 mGal/km arasındaki yatay türev değerlerini gösteren çizgisellikler Archangelsky Sırtı’nı Sinop ve Doğu Karadeniz havzalarından ayıran KB-GD yönlü ana tektonik yapıyı ortaya koymuştur. Sırtın her iki kanadında, sırta paralel uzanan ve orta büyüklükteki yatay türev değerleri ile ifade edilen paralel çizgisellikler ise, Doğu Karadeniz havzası içine doğru tortul birimleri etkileyen birbirlerine paralel normal faylarla ayrılan bloklar olarak yorumlanmıştır. Özellikle düşey ikinci türev haritasında birbirine paralel KB-GD yönlü iki pozitif anomalinin Archangelsky Sırtı boyunca uzandığı gözlenmiş ve daha düşük genliğe sahip kuzeydeki uzunlamasına anomali, sırtın ikincil yükselimi olarak yorumlanmıştır. Güç spektrumu yöntemiyle çalışma alanında Moho derinliği 29.5 km, Conrad süreksizliğinin derinliği 11.2 km ve tortul katmanın derinliği ise 4.2 km olarak hesaplanmıştır. Ayrıca, 3B ters çözüm işlemi sonucunda Sinop havzasında Kretase yaşlı tortul temelin derinliğinin 4 km’ye kadar ulaştığı anlaşılmış, Archangelsky sırtı üzerinde yaklaşık 1 km kalınlığında tortul birikimin varlığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

To Identify The Gravity Data Of The Tectonic and Cabbage Of The Mid-black Cord With The Help
2012
Yazar:  
Özet:

On the map of the gravity anomaly of the work area containing the mid-Black Sea back, a negative, positive gravity anomaly on the Archangelsky Back is observed in the Sinop and Eastern Black Sea swimming pools. The gravity anomaly values in the Sinop and Eastern Black Sea swimming pool are around 50 and 30 mGal, respectively, while on the Archangelsky Back is around 100 mGal. To determine the tectonic structure of the area, the full horizontal derivatives of the Bouguer gravity data were calculated and the largest horizontal derivative widths were maped. The linearities showing the horizontal derivative values between 3.00-6.50 mGal/km have revealed the main tectonic structure in the direction of KB-GD that separates the Archangelsky Back from the Sinop and Eastern Black Sea swimming pools. The parallel linearities on both sides of the back, along parallel on the back and expressed by the horizontal derivative values of medium size, are interpreted as blocks separated by parallel normal benefits that affect the torture units towards the Eastern Black Sea pool. Specifically in the second derivative map, the observed and lower width of the northern length anomaly of the two positive anomalies along the Archangelsky Back, which are parallel to each other, is interpreted as the secondary rise of the back. The Moho depth is estimated at 29.5 km, the Conrad depth is 11.2 km, and the torture depth is 4.2 km. Furthermore, as a result of the 3B reverse solution process, the presence of a thickness of about 1 km on Archangelsky's back, found that the depth of the ancient torture base in the Sinop pool reached up to 4 km.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Jeofizik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 12
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini