Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
L Tip Karkaslı Asansör Sistemlerinde Uygun Olmayan Kısa Frenleme Mesafesinin Karkas Konstrüksiyonuna Etkileri
2023
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, dar asansör kuyularında ve sıklıkla modernizasyon projelerinde tercih edilen L tipi karkas tasarımlarında, uygun olmayan kısa frenleme mesafelerinin karkas konstrüksiyonuna etkileri incelenmiştir Bu yazıda frenleme mekaniği detaylarına girilmemiş olup, frenlemenin tamamlandığı andaki durumu, gerçek bir asansöre ait fren testlerinden yola çıkılarak, durma anında oluşan kuvvetlerin frenleme izine bağlı darbe faktörleri etki ettirilerek asansörün ana taşıyıcı sistemi karkas üzerindeki etkileri, sonlu elemanlar yöntemi statik analizi ile üç farklı frenleme mesafesi için incelenmiştir. Fren performansının standardın istediği değerler dışına çıktığı durumlarda, ana taşıyıcı üzerinde geri dönülmez deformasyonlara neden olduğu, yapılan analizler sonucunda bulunmuştur. Bu nedenle asansör sisteminin fren ivmesinin standardın istediği sınırlar içinde kalacak şekilde tasarlanması ve bunun asansör yaşam döngüsü boyunca sürekliliğinden emin olunması gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Noncompliant Short Braki̇ng Distance On Car Sling Construction In L Type Elevator Systems
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, the effects of noncompliant braking distances on car sling construction were investigated in L type elevator systems, which are often preferred in narrow elevator shafts and modernization projects. In this article, the details of braking mechanics are not given, the state of braking at the time of completion, the effects of the forces occurring at the moment of stopping on the carcass of the main carrier system by influencing the impact factors depending on the braking trace, based on the brake tests of a real elevator, three different braking with finite element method static analysis. examined for distance. It has been found as a result of the analyzes that the brake performance causes plastic deformations on the main carrier in cases where the brake performance exceeds the values required by the standard. For this reason, it is necessary to design the brake acceleration of the elevator system to remain within the limits required by the standard and to ensure its continuity throughout the elevator life cycle.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Trakya Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 84
Atıf : 147
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini