Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Beypazarı İlçesinin Papilionoidea ve Hesperioidea (lepidoptera) Fauna Bilgisine Katkılar (türkiye)
2023
Dergi:  
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Polinasyonda etkin gruplar arasında yer alan kelebekler, habitat kayıplarından en fazla etkilenen böcek gruplarının başında gelmektedir. Böcek takımları arasında en fazla çalışılan gruplardan biri olmasına rağmen Beypazarı'nın kelebekleri hala tam olarak bilinmemektedir. Çalışma alanı olarak seçilen Beypazarı ilçesi, karışık orman, çalılık, bozkır ve ruderal olmak üzere farklı habitat tiplerine sahiptir. Bu çalışmada bölgedeki kelebek türlerinin, özellikle nadir ve kritik türlerin dağılımlarını ayrıntılı bir şekilde incelenmesi amaçlanmış ve makalede 2016-2017 yılları arasında Beypazarı ilçesine yapılan arazi çalışmalarının sonuçları özetlenmiştir. Kelebek örnekleri 33 istasyondan toplanmıştır. Toplanan örneklerin teşhis çalışmaları sonucunda 6 familyaya ait 81 tür tespit edilmiştir. Türlerin familyalara göre dağılımı Nymphalidae (13), Hesperiidae (10), Lycaenidae (24), Papilionidae (3), Pieridae (16), Satyridae (15) olarak belirlenmiştir. 55 tür Beypazarı faunası için yeni kayıttır. Çalışma alanında tespit edilen Polyommatus cornelius Türkiye için endemiktir. 80 tür LC (Least Concern) bir tür NT (Near Threatened) kategorisindedir. Bölgede çalı vejetasyonu kelebek çeşitliliği açısından 56 tür ile ilk sırada yer alırken, karışık orman 38 tür ile ikinci sırada yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Contribution To The Knowledge On Papilionoidea and Hesperioidea (lepidoptera) Fauna Of Beypazari District (turkiye)
2023
Yazar:  
Özet:

Butterflies, which are among the active groups in pollination, are one of the insect groups that are most affected by habitat loss. Although it is one of the most studied groups among insect orders, the butterflies of Beypazarı are still not fully known. Beypazarı district, chosen as the study area, has different habitat types such as mixed forest, bush, steppe and ruderal. In this study, it was aimed to examine the distribution of butterfly species in the region, especially rare and critical species in detail, and the results of the field studies conducted in Beypazarı district between 2016-2017 were summarized in the article. Butterfly samples were collected from 33 stations. As a result of the identification studies of the collected specimens, 81 species belonging to 6 families were identified. Distribution of species according to families are: Nymphalidae (13), Hesperiidae (10), Lycaenidae (24), Papilionidae (3), Pieridae (16), Satyridae (15). 53 species are new records for the Beypazarı fauna. Polyommatus cornelius detected in the study area is endemic to Türkiye. 80 types of LC (Least Concern) are in the category of one type of NT (Near Threatened). While the shrub vegetation in the region is in the first place with 56 species in terms of butterfly diversity, mixed forest is in the second place with 38.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 340
Atıf : 1.239
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini