Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Türkiye’deki Akıllı Kargo Dolabı Uygulamaları
2023
Dergi:  
Beykent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Alternatif teslimat uygulamaları günümüzde popülerlik kazanmakta ve koli dolapları, müşterilere farklı teslimat yeri seçenekleri sunması nedeniyle diğerlerinden ayrılmaktadır. Günümüzde kargo şirketlerinin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, teslimat saatlerinde müşterilerin teslimat yerinde bulunmamasıdır. Bu durum, yalnızca maliyet açısından değil, aynı zamanda çevresel kaygılar açısından da son mil operasyonlarına ekstra bir yük getiren başarısız teslimatlarda artışa yol açmaktadır. Bu sorunla baş etmenin etkili yöntemlerinden biri de koli dolaplarıdır. Koli dolapları ve ilgili konseptler şu anda dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılmaktadır ve bazı ülkelerde bunların kurulumu ve kullanımı hükümet tarafından desteklenmektedir. Koli dolabı kullanımı, lojistik şirketlerinin operasyonlarını ve maliyetlerini yönlendirmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda müşteriye seçme gücü de verir. Bu nedenle Türkiye'deki koli dolabı uygulamalarının araştırılması gerekli görülmektedir. Bu makale, Türkiye'deki koli dolaplarının mevcut durumunu, hizmet veren firmaları, profillerini ve planlarını sunarak akademi ve endüstriye faydalı bilgiler sağlamayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Parcel Locker Applications In Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

Alternative delivery applications are gaining popularity today, and parcel lockers are differentiated from others as they offer different delivery location options to customers. One of the biggest problems faced by courier companies today is that customers are not always available at the place of delivery during delivery. This leads to an increase in failed deliveries that place an extra burden on last mile operations, not only in terms of cost, but also in terms of environmental concerns. One of the effective methods to deal with this problem is parcel lockers. Parcel lockers and related concepts are currently used in various countries worldwide, and in some countries, their installation and use are supported by the government. Parcel lockers not only help logistics companies navigate their operations and costs, but also give the customer the power of choice. Therefore, it is considered necessary to investigate the parcel locker applications in Turkey. This paper intends to present the current state of parcel lockers in Turkey, the companies providing the service, their profiles, and their plans to provide beneficial knowledge to academia and industry.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Beykent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 136
Atıf : 216
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini