Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Tekstil Endüstrisinde Kullanılan İnkjet Baskı Mürekkepleri
2023
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel baskının uzun üretim prosesleri, yüksek enerji ve su kullanımı, geniş depolama alanı gerektirmesi, çevre kirliliği gibi olumsuz etkileri sebebiyle son yıllarda dijital baskı ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte dijital baskı proseslerinde geliştirilmesi gereken teknik kısıtlamalar da bulunmaktadır. Kumaş türü, kullanılan mürekkebin formülasyonu, ön işlemler ve ard işlemler gibi faktörler baskının son halinde renk farklılıklarına sebep olarak sorun teşkil edebilmektedir. Özellikle baskı kalitesi ve püskürtme özelliklerini doğrudan etkilemesi nedeni ile dijital baskı mürekkepleri dijital baskının en önemli bileşenlerinden biridir. Mürekkeplerin sahip olması gereken bazı özellikler bulunmaktadır ve bu özellikler tıkanmayı önleyebilmek için baskı kafasının çalışma prensibine uygun olmalıdır. Baskı mürekkeplerinde bulunması gereken temel özellikler; saflık, parçacık boyutu, viskozite, yüzey gerilimi, stabilite, iletkenlik, pH, renk haslıkları olarak kısaca özetlenebilir. Bu çalışmada, baskı mürekkeplerinin genel özellikleri, formülasyonları, çeşitli ön işlemler ve kullanılan renklendiricilere göre karşılaşılan teknik kısıtlamalar anlatılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Inkjet Printing Inks Used In Textile Industry
2023
Yazar:  
Özet:

Digital printing has become to the prominent in recent years due to the negative effects of traditional printing, such as long production processes, usage of high energy and water, large storage space, and environmental pollution. However, there are also technical limitations that need to be developed in digital printing processes. Changes such as the type of fabric, the formulation of the ink used, pre-treatments and post-treatments can cause color differences in the final print and other problems. Digital printing inks are one of the most important components of digital printing, especially since they directly affect the printing quality and jetting properties. There are some features that inks must have, and these features should be in accordance with the working principle of the printhead in order to prevent clogging. The basic properties that should be found in ink jet printing inks are: purity, particle size, viscosity, surface tension, stability, conductivity, pH, color fastness. In this study, the general properties of printing inks, their formulations, various pre-treatments, and technical limitations according to the colorants used are explained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 513
Atıf : 550
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini