Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Lokomotif Bakım Atölyelerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi: Çalışanlar Üzerinde Bir Araştırma
2024
Dergi:  
Demiryolu Mühendisliği
Yazar:  
Özet:

Demiryolları ile ulaşımın günden güne gelişmesiyle sektördeki yük ve yolcu taşımacılığı ile birlikte istihdam da buna paralel olarak hızla artmıştır. Demiryolu sektöründeki hızlı gelişme çalışanların sağlığı ve güvenliği ile ilgili çeşitli araştırmalara yol açmıştır. Bu çalışma lokomotif bakım atölyeleri genelinde çalışanların meydana gelebilecek riskler, alınabilecek önlemler ile iş sağlığı ve güvenliğine yönelik algı düzeylerinin araştırılmasına yöneliktir. Bu amaçla tek boyut ve otuz sorudan oluşan bir anket incelemesi yapılmıştır. Araştırma modelini test etmek amacıyla toplanan veriler istatistik analiz programı kullanılarak incelenmiştir. Bu çalışmada elde edilen sonuçlar çizelge haline getirilmiş ve yorumlanarak alınması gereken önlemler ile ilgili öneriler sunulmuştur. Sonuç olarak; Lokomotif bakım atölyelerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yararlanabileceği bir rehber oluşturularak literatüre katkı sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Locomotive Maintenance Workshops In Terms Of Occupational Health and Safety: A Study On Employees
2024
Yazar:  
Özet:

With the development of transportation by railways day by day, employment in the sector as well as freight and passenger transportation has increased rapidly. The rapid development in this sector has led to various research on the health and safety of employees. This study aims to investigate the risks that may occur in locomotive maintenance workshops, the precautions that can be taken and the perception levels of employees regarding occupational health and safety. Here; a questionnaire analysis consisting of one dimension and thirty questions was conducted. In order to test the research model, the collected data were analyzed using a statistical analysis program. The results obtained in this study were tabulated and interpreted, and suggestions for the precautions to be taken were presented. In conclusion; a contribution to the literature has been made by creating a guide on occupational health and safety that employees in locomotive maintenance workshops can use.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Demiryolu Mühendisliği

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 237
Atıf : 328
Demiryolu Mühendisliği