Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Zeytin Karasuyunun Bazı Makromantarların Misel Gelişimi Üzerine Etkileri
2023
Dergi:  
Mantar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Zeytin üretimininin dünyada en fazla olduğu ülkemiz ve diğer Akdeniz ülkelerinde bulunan zeytinyağı fabrikaları, üretim sürecinde zeytin kara suyu adı verilen bir sıvı atık üretmektedir. Zeytin karasuyunun deniz ve nehir gibi alıcı su kaynaklarına hiçbir önlem alınmadan atılması ciddi çevre sorunlarına neden olmaktadır. Bu çalışmanın amacı yüksek organik madde içeriğine sahip zeytin karasuyunun bazı makrofungusların misel gelişimine etkisinin belirlenmesidir. Rhodonia placenta, Trametes versicolor ve Pleurotus ostreatus misellerinin gelişimi %5 zeytin karasuyu içeren ortamlarda, Schizophyllum commune misellerinin gelişiminin ise %10 zeytin karasuyu içeren ortamlarda yüksek olduğu belirlenmiştir. Tüm mantarlarda en düşük misel gelişimin ise %70 zeytin karasuyu içeren ortamlarda olduğu gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Olive Mill Wastewater On Mycelial Growth Of Some Macrofungi
2023
Dergi:  
Mantar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Olive oil mills produce a liquid waste called olive black water in the olive oil production process. Olive mill waste water from factories specifically in Turkey and surrounding Mediterranean countries where olive oil is produced the most in the world is being disposed of into the environment such as seas and rivers without any precautions being taken. It was focused on determination of effect of olive mill waste water which containing high organic matter on mycelial growth of several macrofungi in this study. It was found that the mycelia of Rhodonia placenta, Trametes versicolor and Pleurotus ostreatus showed the best development in 5%, concentration of olive mill wastewater. On the other hand, Schizophyllum commune mycelia grew best in 10% concentration. The lowest mycelial growth rate for all of the fungal species were observed in 70% concentration. Our aim is to cultivate various mushroom species using blackwater with high organic matter content.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mantar Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 255
Atıf : 767
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini