Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Fpp'den Cpp'ye Dönüştürülen Bir Pervanenin Hidrodinamik Performansının Sayısal İncelenmesi
2023
Dergi:  
Journal of Naval Sciences and Engineering
Yazar:  
Özet:

Bu makale, sabit hatveli pervane (FPP) olarak tasarlanmış bir pervane üzerinde uygulanan geometrik modifikasyonlarla oluşturulan Kontrol Edilebilir Hatveli Pervanenin (CPP) hidrodinamiğini incelemektedir. Çalışmanın amacı, FPP olarak tasarlanmış bir pervane modelinin CPP prensipleriyle çalışan yeni bir pervaneye dönüştürülmesinin pratikte uygulanabilirliğini incelemektir. Pervane modelleri etrafındaki akış hesaplamalı akışkanlar dinamiği ile çözülmüş ve yeni oluşturulan modelin sonuçları ana geometrisi ile karşılaştırmalı olarak sunulmuştur. İyi bilinen KP505 pervane modeli test vakası olarak seçilmiştir. İlk sonuçlar, geometrik değişikliklerin pervane verimliliği üzerindeki etkisinin esas olarak pervane yüküne ve kanat hatve açısına bağlı olduğunu göstermektedir. Yeni tasarım modeli için optimum verimlilik noktası J=0.8 olarak belirlenmiştir. Bu noktanın altındaki J değerleri için, negatif hatve açısı değişiklikleri FPP modeline kıyasla verimliliği artırmaktadır. J değerinin yukarıda belirtilen değeri aşması durumunda, verimlilik artışı elde etmek için pozitif hatve açısı değişikliklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Sonuçlar, bir FPP'yi CPP'ye dönüştürmenin mümkün olduğu, ancak verimli çalışma için kanat hatve açısının dikkatlice kontrol edilmesi gerektiği sonucuna varmamızı sağladı

Anahtar Kelimeler:

Numerical Investigation Of The Hydrodynamic Performance Of A Propeller Converted From Fpp To Cpp
2023
Yazar:  
Özet:

Present paper investigates the hydrodynamics of a Controllable Pitch Propeller (CPP) which is generated by geometrical modifications applied on a benchmark propeller designed as a fixed pitch propeller (FPP). The aim of the study is to examine the practical feasibility of converting a propeller model designed as a FPP to a new one operating with CPP principles. The flow around propeller models is solved via computational fluid dynamics and the results of the new generated model are presented in comparison with its parent geometry. The well-known KP505 propeller model is chosen as test case. The primary results show that the effect of the geometrical modifications on the propeller efficiency mainly depends on the propeller load and the blade pitch angle. The optimum efficiency point is determined as J=0.8, for the new design model. For the J values below this point, negative pitch angle changes improve the efficiency compared to FPP model. If the J exceeds the above mentioned value, positive pitch angle changes are needed to gain efficiency increase. The results led us to conclude that, it’s possible to convert a FPP to a CPP, but the blade pitch angle should be carefully controlled, for efficient operation

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Naval Sciences and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 211
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini