Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Biberiye (rosmarinus Officinalis L.) Ekstraktının Sw1353 Kondrosarkom Hücrelerinin Oksidan Stres İndeksleri ve Çoğalma Kapasiteleri Üzerindeki Etkileri
2023
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Artrit, eklem ağrısı, şişme ve hareket kısıtlılığı gibi semptomlarla karakterizedir. Hastalığın tedavisinde temel amaç ağrı ve iltihabı ortadan kaldırmak ve eklem fonksiyonlarını korumaktır. Artriti tedavi etmek veya bazı rahatsızlıklarını önlemek için belirli formlarda çeşitli bitkisel ilaçlar uygulanır. Bu çalışmada biberiye ekstraktının SW1353 hücre hattı üzerindeki proliferasyon kapasitesi, toplam antioksidan seviyesi (TAS), toplam oksidan seviyesi (TOS) ve oksidatif stres indeksinin (OSİ) etkileri incelenmiştir. Yüksek dozlarda ortaya çıkan biberiye ekstraktının sitotoksik etkisi, farma- kovijilansı kullanımında oldukça dikkat çekmektedir. Bulgularımız, antioksidan özelliklerinden bağımsız olarak düşük konsantrasyonlarda biberiye ekstraktının artritten kaynaklı kıkırdak hasarı tedavisinde kullanılabileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Rosemary (rosmarinus Officinalis L.) Extract On The Oxidant Stress Indexes and Proliferation Capacities Of Sw1353 Chondrosarcoma Cells
2023
Yazar:  
Özet:

Arthritis is characterized by symptoms such as joint pain, swelling, and limitation of movement. The main objectives of treating the disease are eliminating pain and inflammation and protecting joint functions. Several herbal remedies have been reported to be applied in specific forms to treat arthritis or prevent some ailments. In this study, the effects of rosemary extract (RE) were examined in terms of proliferation capacity, total antioxidant status (TAS) and total oxidant status (TOS) and oxidative stress index (OSI) on SW1353 cell line to see whether rosemary extract can be used in the treatment of arthritis. The cytotoxic effect of RE, which appears in high doses, draws attention to its pharmacovigilance in its use. Our findings indicate that RE at low concentrations, regardless of its antioxidant proper- ties, may be utilized to treat arthritis associated with cartilage damage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 524
Atıf : 1.199
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini