Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Farklı Duyulur Isı Depolama Maddelerinin Deşarj Periyoduna Etkilerinin Deneysel Araştırılması
2023
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Enerji depolanması, yeryüzünde mevcut olan fosil temelli enerji kaynaklarının artan endüstriyelleşmeyle birlikte hızlıca ve kontrolsüzce tüketilmesi sonucu ciddi boyutlara ulaşan bir enerji krizi nedeni ile önemli hale gelmiştir. Enerji mekanik, kimyasal, biyolojik, manyetik ve termal (ısıl) enerji olarak depolanabilmektedir. Isıl enerji depolama, enerjinin korunumu ve verimli kullanılması için önemli teknolojiler arasında yer almaktadır. Düşük sıcaklıklı ısı üretimi, depolanması ve binalarda kullanım amaçlı sıcak su ihtiyacını temin etmek üzere bir ısıtma sistemi tasarlanmış ve çeşitli deneyler yürütülmüştür. Bu çalışmada ısıl enerji depolama ünitesine ayrı ayrı yerleştirilmiş olan dört duyulur ısı depolama maddesinin (su, gliserin, sentetik yağ ve alümina) enerji kaynağı ile enerji ihtiyacının uyuşmadığı dönemlerde deşarj periyotlarındaki deneysel sonuçları verilmiştir. Bu amaçla, 1.2 l/dk kullanım suyu musluk debisi değerinde ısı depolama ünitesinden çekilen ısıların, depolama ünitesinden çevreye olan ısı kayıplarının, kullanım suyu çıkış sıcaklıklarının, depo merkezi sıcaklığının depolama maddelerine göre değişimleri karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Experimental Investigation Of The Effects Of Different Sensible Heat Storage Materials On Discharge Period
2023
Yazar:  
Özet:

Energy storage has become important due to an energy crisis that has reached serious dimensions as a result of rapid and uncontrolled consumption of fossil-based energy resources which are available on earth with increasing industrialization. Energy can be stored as mechanical, chemical, biological, magnetic and thermal energy. Thermal energy storage is one of the important technologies which takes place for the conservation and efficient use of energy. A heating system was designed for low-temperature heat generation, storing low-temperature heat and supplying hot water needed for domestic use and certain experiments were carried out. In this study, the experimental outcomes (results) of four sensible heat storage materials (water, glycerol, synthetic oil and alumina) which took place separately in a thermal energy storage unit were given during discharge periods when the energy source could not be sufficient for the energy need. For this purpose, at a tap flow rate of 1.2 l/min, the changes in the heat amounts drawn out of heat storage unit, heat losses from the heat storage unit to the ambient air, the changes of the domestic water outlet temperatures, central temperatures in the heat storage unit were evaluated comparatively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Trakya Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 84
Atıf : 147
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini