Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Determination Of Cytotoxic, Anti-acetylcholinesterase and Antioxidant Activity Of Some Medicinal Artemisia Spp.
2023
Dergi:  
Turkish Journal of Analytical Chemistry
Yazar:  
Özet:

The study aims to investigated the antioxidant activities, phenolic compounds, acetylcholinesterase enzyme inhbition and cytotoxic effects of two different of Artemisia spp. (Artemisia dracunculus L. and Artemisia dracunculoides Pursh) cultivated in Turkey organically, for the first time. Total phenolic, total flavonoid contents of the plants determined spectrophotometrically while antioxidant activity DPPH, CUPRAC, and FRAP was determined using colorimetric method. And also acetylcholinesterase enzyme inhibition activity and anti-cancer activity in-vitro aganist human melanoma (VMM917, CRL-3232), lung carcinoma (A549, CCL-185) and, normal human fibroblast (hGF, PCS-201-018) cells were studied. Total phenolic (225-324 mgGAE/g sample) and total flavonoid contents (0.066-0.085 mgQAE/g sample), antioxidant activity (DPPH (1.371-1.655 mg/mL), CUPRAC (0.246-0.344 µM CTEAC) and FRAP (462.133-726.661 µM CTEAC)). A. dracunculus and A. dracunculoides extracts inhibited 40.09±0.65%, and 39.48±3.68% of acetylcholinesterase activity. It was determined that demonstrated the selective effect of A. dracunculus and A. dracunculoides on the cytotoxicity of A549 and hGF cells.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Analytical Chemistry

Dergi Türü :   Uluslararası

Turkish Journal of Analytical Chemistry