Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Obama Donemi̇ Abd-ci̇n İli̇ski̇leri̇nde Ekonomi̇: Bi̇r Dengeleyememe Hi̇kâyesi̇
2024
Dergi:  
Doğu Asya Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı ABD-Çin ilişkilerinin önemli bir kısmını oluşturan ekonomik ilişkilerin Barack Obama döneminde gelmiş olduğu noktayı ve ABD’nin Çin’i dengelemek için yürüttüğü politikaların yine Obama dönemindeki başarısızlığını tartışmaktır. Bu tartışmada Obama’nın ılımlı ve iş birliğine dayalı politikalarının etkilerine değinilecek, iki ülke arasında Obama tarafından yürütülen politikaların sonuçları gösterilmeye çalışılacaktır. Çalışmada ABD resmi internet sitesinden alınan verilere yer verilmiş, objektif bir bakış sunulmak istenmiştir. Soğuk Savaş sonrasında Çin’in yükselişini gören ve Çin’i bir tehdit olarak benimseyen ABD, bölgesel iş birliği örgütleriyle, Çin’in para birimine düzenleme getirme çabalarıyla ve Çin’e ihracat kotası getirme politikasıyla ekonomik anlamda Çin’i dengelemeye çalışmıştır. Bulgular neticesinde Obama’nın görevde olduğu 2009-2017 yılları arasında Çin ile ABD arasındaki mal ticareti göz önüne alındığında ABD’nin her yıl giderek artan biçimde dış ticaret açığı verdiği görülmüştür. Bu bulgulardan yola çıkarak ABD’nin dengeleme politikalarının Çin’in yükselişini önleyemediği görülmüştür. Çalışma, Obama'nın Çin'i dengeleme ve Asya'ya yönelme stratejisinde başarılı olup olmadığını tartışacak ve Trans-Pasifik Ortaklığı (TPP) gibi iş birliklerinin ne kadar fayda sağladığını ve uzun vadede nasıl bir fayda sağlayacağını göstermeye çalışacaktır. Çalışma Obama’nın Çin’i dengeleme stratejisinin kısa vadeli başarısızlığını ve Çin’i dengelemek için geliştirilen stratejilerin bir ‘’dengeleyememe’’ hikâyesine dönüştüğünü göstermeyi amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Economics In Us-china Relations In The Obama Era: A Story Of Fail-balancing
2024
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to discuss the state of economic relations, which constitute an important part of US-China relations, under Barack Obama and the failure of the US policies to balance China under Obama. In this discussion, the effects of Obama's moderate and cooperative policies will be mentioned and the results of the policies carried out by Obama between the two countries will be shown. The study includes data from the official website of the United States and aims to present an objective view. Seeing China's rise in the post-Cold War era and perceiving China as a threat, the US has tried to balance China economically through regional cooperation organizations, efforts to regulate China's currency and the policy of imposing export quotas on China. As a result of the findings, when the trade of goods between China and the US between 2009 and 2017, when Obama was in office, was taken into account, it was observed that the US had an increasing foreign trade deficit every year. Based on these findings, it is seen that the US balancing policies have failed to prevent the rise of China. The study will discuss whether Obama has been successful in his strategy of balancing China and pivoting to Asia, and will try to show how much benefit cooperation such as the Trans-Pacific Partnership (TPP) has provided and how it will benefit in the long run. The study aims to show the short-term failure of Obama's China-balancing strategy and that the strategies developed to balance China have turned into a story of ‘’fail-balancing’’.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Doğu Asya Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Doğu Asya Araştırmaları Dergisi