Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
JOHN MİLTON’IN POLİTİK GÖRÜŞLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2018
Dergi:  
Munzur Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

XVII. yüzyıl İngiliz yazınının önemli kalemlerinden John Milton (1608–1674), politik görüşlerini açık bir dille ifade etmekten hiçbir zaman kaçınmamış ve içinde bulunduğu karmaşık siyasi ortamda çeşitli risaleleri ve Kayıp Cennet isimli en önemli eseriyle görüşlerini bildirmiştir. Çağının oldukça ilerisinde bir tutum sergileyen Milton, eserlerinde mevcut monarşik sisteme karşı çıkarak Tanrı’nın suretinde yaratılmış bireylerin özgür olduklarına ve kendilerini yönetebileceklerine inandığından Cumhuriyet rejimini savunmuştur. Milton, politik görüşlerini savunmak için hem kurgusal hem de kurgusal olmayan eserler kaleme almıştır. Kurgusal olmayan risalelerinde monarşik yönetimin neden terk edilmesi gerektiğini sebepleriyle açıklarken, en büyük eseri olan Kayıp Cennet’te ise uhrevi yönetim ile beşeri yönetimin kıyaslanamaz olduğu görüşünü vurgulamıştır. Bu bağlamda, bu çalışma, seçilmiş eserler ışığında Milton’ın politik görüşlerini incelemekte ve onun özgürlükçü siyasi tavrını ortaya koymaktadır. Eserlerden örneklemelerin ardından, bu çalışma, Milton’ın bireysel özgürlüğü ona göre kötüye kullanılabilirliği mümkün bir statü olan monarşik yönetimin üstünde tutan özgürlükçü düşüncesinden dolayı çağının çok ötesinde bir yazar olduğu görüşüne ulaşır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Munzur Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 136
Atıf : 307
2023 Impact/Etki : 0.154
Munzur Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi