Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 13
SÜFYAN ES-SEVRÎ’NİN HADİS TARİHİNDEKİ YERİ BİR MUHADDİS OLARAK SÜFYAN ES-SEVRÎ
2015
Dergi:  
Diyanet İlmî Dergi
Yazar:  
Özet:

Hicrî II. asırdaki ilk tedvin faaliyetlerinin öncülerinden olan Süfyan es-Sevrî, tâbiûn ve etbâu’t-tâbiînden tevarüs ettiği ilim mirasını gerek tedvin gerekse tedris ile sonraki nesillere aktarmış, başta hadis ve fıkıh olmak üzere tefsir, akaid, rical gibi pek çok ilme önemli katkılarda bulunmuş hadis imamlarındandır. Süfyan’ın eserleri doğrudan günümüze ulaşmamış olsa da talebeleri tarafından ondan aktarılan ilim hazinesi, kendi çağından itibaren hemen hemen tüm rivayet ilimlerinde birincil kaynaklardan olarak kabul görmüştür. Bu çalışmanın hedefi Süfyan es-Sevrî’nin dünya ilimlerinin en hayırlısı olarak nitelediği hadis ilmindeki konumuna dair söylenenler ile hakkında yapılan değerlendirmeleri ele almak, onun rivayet ve ravi bilgisinin enginliğini gösteren bir durum tespitinde bulunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Sufyan Al-thawri’s Place In The History Of Hadith
2015
Yazar:  
Özet:

Sufyan al-Thawri was one of the pioneers of compilations of hadith in the second century after hijra. He transferred the heritage of Islamic knowledge from the students of the Prophet Mohammad’s companions (tâbiûn) and also from their student (etbâ’ altâbiûn) to succeeding generations by both writing and teaching. He was one of the imams of Hadith who made significant contributions to the sciences of Tafseer (commentary), Kalâm (theology), Rijâl (biography) and particularly Hadith and Fıqh (Islamic law). Though Sufyan’s works did not survive until today, his rich knowledge which was transferred by his students was accepted as one of the primary sources in almost all Islamic sciences of narration. The objective of this study is to deal with what was said about Sufyan al-Thawri’s place in the hadith science which he described it as the most auspicious knowledge of the world, and assessments made about him. Additionally, is to show his deep knowledge about narration (riwayah) and narrators (rawî).

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Diyanet İlmî Dergi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 663
Diyanet İlmî Dergi