Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Alkali Kornea Yanıklarında Amniyotik Sıvının Antioksidan Etkisinin Araştırılması
2020
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada, amniyotik sıvının korneal alkali yanıkları üzerindeki iyileştirici etkilerini araştırmak için 40 dişi Wistar Albino sıçan kullanıldı.Sıçanlar rastgele ve eşit sayıda sıçandan oluşan 4 gruba ayrıldı. Gruplar aşağıdaki gibi tasarlanmıştır: Kontrol grubu; sıçanlara 20 gün boyunca sığır amniyotik sıvısının uygulandığı “AF” grubu; sıçanların sağ gözünde bir alkali yanığın oluştuğu ve 20 gün boyunca FTS uygulandığı “AB+SF” grubu; ve sıçanların sağ gözünde bir alkali yanığın oluştuğu ve 20 gün boyunca amniyotik sıvı uygulandığı “AB+AF” grubu.Deneyin 20. gününün sonunda ötenazi edilen hayvanların kornea dokusundaki malondialdehit (MDA) ve glutatyon (GSH) düzeyleri ile glutatyon peroksidaz (GSH-Px) aktivitesi tespit edildi. Kornea dokusundaki MDA seviyeleri ve GSH-Px aktivitesi, “AB + SF” grubunda kontrol grubuna göre anlamlı olarak arttı. Kornea dokusundaki MDA düzeyleri ‘‘AB + AF'' ve ‘‘AB + SF'' grupları arasında karşılaştırıldığında istatistiksel olarak anlamlı bir düşüş tespit edildi ve MDA düzeyleri kontrol grubunda elde edilenlere yaklaştı. Kornea dokusundaki GSH düzeyleri, ‘‘AB + SF'' grubunda kontrol grubuna göre daha düşüktü ve bu iki grup arasındaki farkın anlamlı olduğu görüldü. Kornea dokusundaki GSH düzeyleri ‘‘AB + AF'' ve ‘‘AB + SF'' grupları arasında karşılaştırıldığında istatistiksel olarak anlamlı bir artış tespit edildi ve değerler kontrol grubuna yaklaştı. Sonuç olarak, oksidatif stres korneal alkali yanıklarda rol oynayabilir ve amniyon sıvısı onu iyileştirmede etkili olabilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 877
Atıf : 2.078
2023 Impact/Etki : 0.215
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi