Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Koroner Arter Baypas Greftleme Cerrahisinde Farklı Anestezi İdamesinin Hemodinami Üzerine Etkisinin Karşılaştırılması: Retrospektif Bir Kohort Çalışması
2021
Dergi:  
Bağcılar Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Koroner arter baypas greft cerrahisinde (KABGC) genel anestezi yönetimi miyokard fonksiyonunu korumalı, iskemik hasarı önlemeli ve stabil hemodinamiyi sağlamalıdır. KABGC sırasında anestezi yönetimi için evrensel olarak kabul edilmiş olan tek bir teknik bulunmamaktadır. Kullanılan ilaçlar ve ilaç kombinasyonları, idame infüzyonları hastanın patofizyolojik durumu ile anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanının bireysel tercihi ile deneyimine dayanır. KABGC’sinde anestezi indüksiyonu ile ilgili çok sayıda çalışma olsa da anestezi idamesi ile ilgili çalışmalar kısıtlıdır. Bu çalışmada, retrospektif olarak KABGC’sinde anestezi idamesinde kullanılmış 3 farklı yöntemin hemodinami üzerine etkileri karşılaştırıldı. Yöntem: Elektif KABGC uygulanmış olan ASA II-III grubu 108 hastanın kayıtları anestezi idame yöntemlerine göre 3 gruba ayrılmıştır. Grup 1 %1-3 sevofluran ve fentanil 4 mcg/kg/saat infüzyonu, grup 2 propofol 1,5-4 mg/kg/saat ve fentanil 4 mcg/kg/saat infüzyonu, grup 3 propofol 1,5-4 mg/kg/saat ve remifentanil 0,03 mg/kg/saat infüzyonu ile idame edilmişti. İndüksiyon sonrası (T0), sternotomi sonrası (T1), perikardiyotomi sonrası (T2), CPB sonrası beşinci dakikada (T3), toraks kapatılırken (T4) ve operasyon bitiminde (T5) olmak üzere sistolik kan basıncı (SKB), diyastolik kan basıncı, ortalama arter basıncı (OAB), kalp hızı (nabız) kaydedilmişti. Kardiyopulmoner baypas (KBP) öncesi dönemde kullanılan vazodilatatör ilaç ihtiyacı ile KPB sonrasında kullanılmış olan inotropik ajan miktarları hesaplandı. Bulgular: Yüz sekiz hastadan (88 erkek/20 kadın) elde edilen veriler analiz edildi. Hastaların demografik özellikleri her üç grupta da benzerdi. Koroner arter baypas greft sayısı, kros klemp süresi, toplam sıvı, toplam kan transfüzyonu, toplam idrar hacmi, KPB sonrası inotropik ajan gereksinimi, ameliyat sonrası santral venöz basınç, ameliyat öncesi ve sonrası laktat ve laktat artışı açısından gruplar arasında istatistiksel olarak fark yoktu. Grup 1’de diğer gruplara göre, OAB ve nabızda %20-25’ten fazla değişiklik yoktu. Sonuç: KABGC’de sevofluran ve fentanil ile anestezi idamesi daha stabil hemodinami sağladı.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of the Effects of Different Anesthesial Admissions on Hemodynamics in Coronary Arthritis Grefting Surgery: A Retrospective Cohort Study
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: General anesthesia management in the coronary artery bacterial greft surgery (CABGC) should preserve the myocardial function, prevent ischemic damage and ensure stable hemodynamics. There is no single technique that has been universally accepted for anesthesia management during KABGC. The medications and medication combinations used are based on the experience with the individual preference of the patient's pathophysical condition and anesthesiology and rehabilitation specialist. Although there are many studies in the KABGC on anesthesia induction, studies on anesthesia execution are limited. This study compared the effects on hemodynamics of 3 different methods used in anesthesia in KABGC retrospectively. Method: The ASA II-III group, which has been administered by elective KABGC, has been divided into 108 patients' records according to the methods of anesthesia. The group was administered with 1% 1-3 sevofluran and fentanyl 4 mcg/kg/hour infusion, group 2 propofol 1,5-4 mg/kg/hour and fentanyl 4 mcg/kg/hour infusion, group 3 propofol 1,5-4 mg/kg/hour and remifentanil 0,03 mg/kg/hour infusion. After induction (T0), after sternotomy (T1), after pericardiotomy (T2), in the fifth minute after CPB (T3), when the thorax is closed (T4) and at the end of the operation (T5) were recorded systolic blood pressure (SKB), diastolic blood pressure, average arterial pressure (OAB), heart rate (induction). The quantities of inotropic agents used after the CPC were calculated with the need for vasodilatator medication used in the pre-period of cardiopulmonary bacteria (KBP). Results: Data obtained from a hundred eight patients (88 men / 20 women) were analyzed. The demographic characteristics of the patients were similar in all three groups. There was no statistical difference between the groups in terms of the number of coronary artery bacterial greps, the time of cross clamp, total fluid, total blood transfusion, total urine volume, the need for inotropic agent after KPB, post-operative central venous pressure, pre- and post-operative lactate and lactate increase. In Group 1, compared to other groups, there were no more than 20% to 25% changes in OAB and pulse. The result: the execution of sevofluran and anesthesia with fentanyl in KABGC provided more stable hemodynamics.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bağcılar Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 6
Bağcılar Tıp Bülteni