Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 2
Erişkin Yoğun Bakımlarda Çalışan Hemşirelerin Yatak Başı Hasta Teslimlerinin İncelenmesi. Standardize Edilmiş Form Gerekli Mi? Hemşire Görüşleri
2019
Dergi:  
Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Araştırma erişkin yoğun bakımlarda çalışan hemşirelerin yatak başı hasta teslimlerinin incelenmesi ve yatak başı hasta teslimlerinde standardize edilmiş formun gerekli olup olmadığı konusunda hemşirelerin görüşlerini almak amacıyla gerçekleştirildi. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı tipte olan araştırma İstanbul’da bir eğitim araştırma hastanesinde kurum ve etik kurul izni alındıktan sonra Nisan- Mayıs 2019 tarihleri arasında, erişkin yoğun bakımda çalışan 80 hemşire ile yapıldı. Demografik ve mesleki bilgileri içeren veri toplama formu ve hemşirelerin yoğun bakım ünitesi yatak başı teslim sürecine ilişkin görüş formu ile toplanan verilerin analizinde parametrik ve nonparametrik testler kullanıldı. Bulgular: Araştırmaya katılan hemşirelerinin yaş ortalaması 29,8±4,9 (min:21, max:41) yıl olup, %62,5’i kadın, %80’i üniversite mezunu, %33,8’i 6-10 yıldır hemşire olarak görev yapmakta, %13,8’i 11-20 yıldır yoğun bakım kliniğinde çalışmaktadır. Hasta teslim süreci ile ilgili eğitim alan hemşire oranı %41, 3’tür. Hemşirelerin %73, 8’i hasta teslim sürelerinin 0-30 dakika olduğunu belirtirken, %80’i hasta teslim süresini yeterli bulmakta, % 65’i yoğun bakımlar için standart hasta teslim formu oluşturulması gerektiğini düşünmektedir. Klinik sorumlu hemşirelerinin %42, 5’i hasta teslimlerine katılmaktadır. Yaş, cinsiyet, eğitim durumu, meslekte çalışma süresi hemşirelerin teslim sürecine ilişkin görüşlerini etkilemezken (p>0, 05), hasta teslim süreciyle ilgili eğitim alma durumlarının görüşlerini etkilediği saptandı (p<0, 05). Sonuç: Araştırma sonucunda hemşirelerin çoğu teslim sürecine ilişkin standart bir form oluşturulması gerektiğini düşünmektedir. Hizmet içi eğitimlerde klinik teslim süreciyle ilgili konulara değinilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 114
Atıf : 326
2023 Impact/Etki : 0.108
Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi