Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
ESTABLISHMENT OF AUDIOVISUAL MEDIA REGULATORY AUTHORITIES PLATFORM IN THE TURKIC WORLD
2022
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Görsel işitsel yayıncılık alanında faaliyet gösteren düzenleyici ve denetleyici kurullar geleneksel radyo ve televizyon yayıncılığı başta olmak üzere internet üzerinden yapılan OTT yayınlarına ve video paylaşım mecralarına kadar geniş bir alanın düzenlenmesi ve denetlenmesinden sorumludur. Bu kurumlar Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), Avrupa Yayın Birliği (EBU) gibi uluslararası kuruluşlar ile Avrupa Düzenleyici Otoriteler Platformu (EPRA), Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteleri Forumu (BRAF), İslam İşbirliği Teşkilatı Düzenleyici Otoriteler Forumu (IBRAF), Akdeniz Düzenleyici Otoriteler Ağı (MNRA) gibi platformların çatısı altında işbirliği yapmaktadır. Bu iş birliği sürecinde, görsel-işitsel medya alanında frekans spektrum paylaşımının ve internet yayıncılığının da dahil olduğu teknik boyutlar ile görsel-işitsel içeriklerin küresel ölçekte dolaşımı gibi kültürel ve sosyal boyutlar çerçevesinde bilgi, tecrübe ve strateji paylaşımı yapılmaktadır. Bu çalışmada Türk Konseyi (Türk Keneşi) üyesi ve gözlemcisi devletlerde görsel-işitsel medya alanında düzenleme işlevi gören kurum ve kuruluşların yayıncılık alanında daha aktif işbirliği yapmaları için yukarıda benzerleri sayılan yapılar gibi bir platform (birlik, konsey, forum) kurulmasının gerekliliğinin tartışılması amaçlanmaktadır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden derinlemesine görüşme tekniğinden yararlanılmıştır. RTÜK’ten ITU, EPRA, MNRA’nın faaliyetlerine katılmış veya BRAF ve IBRAF’ın kurulmasında görev almış yönetici ve uzmanların yanı sıra RTÜK’ün uluslararası faaliyetlerine katılmış akademisyenlerle de yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla veriler toplanmıştır. Yüz yüze görüşme tekniği ile elde edilen veriler betimsel analiz yöntemi ile çözümlenmiştir. Araştırmada tartışılan fikirlerden hareketle Türk Dünyasında görsel işitsel medya alanında düzenleme faaliyetlerini yürüten otoriteler arasında oluşturulacak bir platformun tecrübe paylaşımına ve işbirliğinin artmasına hizmet edeceği beklenmektedir. *** bu makalenin bildiri hali 23 Eylül 2021'de Özbekistan'da KAYFO18'de bildiri olarak sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

ESTABLISHMENT OF AUDIOVISUAL MEDIA REGULATORY AUTHORITIES PLATFORM IN THE TURKIC WORLD
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.323
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal