Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
İnsan Hakları Eylem Planı Sonrası İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Geleceği
2022
Dergi:  
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Akademik Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan haklarına ilişkin meselelerin yerel düzeyde ele alınması Birleşmiş Milletlerin kurulmasından çok kısa bir süre sonra gündeme getirilen bir konudur. Bu bağlamda, ikinci milenyumun başında Türkiye’de oluşturulan yapılardan birisi de İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarıdır. İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları, 20 yılı aşkın bir süredir yerel düzeyde insan haklarının korunması ve geliştirilmesine hizmet etmektedir. Oluşturuldukları günden beri olumlu ve olumsuz birçok eleştirinin hedefi olan Kurulların geleceği uzun süredir merak konusudur. Türkiye’deki bütün il ve ilçelerde oluşturulan bu eşşiz yapılar, 2021 tarihli İnsan Hakları Eylem Planı’yla yeniden gündeme gelmiştir. Eylem Planı’nda yapılarının güçlendirilmesi ve etkinliklerinin arttırılması öngörülen Kurulların geleceği üzerine değerlendirmeler yapmak bu çalışmanın odak noktasını oluşturmaktadır. Çalışma kapsamında “İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik” ve Kurullara yöneltilen temel eleştiriler üzerinden değerlendirmeler yapılacak ve Kurulların iyileştirilmesine yönelik öneriler sunulacaktır. Çalışmanın, Kurullar hakkında yapılması öngörülen reformlara ilave bir bakış açısı sunması ümit edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Future Of The Provincial and Sub-provincial Human Rights Boards After The Human Rights Action Plan
2022
Yazar:  
Özet:

Addressing human rights issues at the local level is an issue that was brought up very soon after the establishment of the United Nations. In this context, one of the structures established in Turkey at the beginning of the second millennium is the Provincial and Sub-provincial Human Rights Boards. The Provincial and Sub-provincial Human Rights Boards have been serving the protection and promotion of human rights at the local level for more than 20 years. The future of the Boards, which have been the target of many positive and negative criticisms since the day they were established, has been a matter of curiosity for a long time. These unique structures created in all provinces and sub-provinces in Turkey have come to the fore again with the Human Rights Action Plan dated 2021. Making evaluations on the future of the Boards, whose structures are envisaged to be strengthened and their effectiveness to be increased in the Action Plan, is the focus of this study. In the scope of this study; evaluations will be made based on the “Regulation on the Establishment, Duties and Working Principles of the Provincial and Sub-Provincial Human Rights Boards” and the main criticisms directed to Boards, and suggestions will be presented for the improvement of the Boards. It is hoped that the study will provide an additional perspective on the envisaged reforms of the Boards.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Akademik Dergisi

Dergi Türü :   other

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Akademik Dergisi