Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 77
 İndirme 44
Öğretmen Adaylarının Eğitim İnançları ile 21. Yüzyıl Becerileri Arasındaki İlişki
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırmada öğretmen adaylarının eğitim inançları ve 21. yüzyıl becerileri arasındaki ilişkinin ortaya konulması amacıyla tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu öğretmen adaylarının eğitim gördüğü 233 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında “Eğitim İnançları Ölçeği” ve “Öğretmen Adaylarına Yönelik 21. Yüzyıl Becerileri Yeterlilik Algıları Ölçeği” olmak üzere iki adet ölçme aracı kullanılmıştır. Araştırmaya katılan eğitim fakültesi öğrencilerinin; Eğitim İnançları ve 21. yüzyıl becerileri hangi düzeydedir? 21. yüzyıl becerileri ve eğitim inançları cinsiyet ve sınıfa göre değişmekte midir? 21. yüzyıl becerileri ve eğitim inançları arasında bir ilişki var mı? Sorularına cevaplar aranmıştır. Araştırmada öğretmen adaylarının 21. Yüzyıl becerileri ile alt faktörleri olan Bilgi, Medya ve Teknoloji Becerileri ile Yaşam ve Kariyer Becerileri arasında pozitif yönlü yüksek düzey ilişki tespit edilirken, Öğrenme ve Yenilenme Becerileri arasında orta düzey pozitif yönlü bir ilişki belirlenmiştir. Öğretmen adaylarının en yüksek İlerlemecilik eğitim inancına sahip iken en düşük Esasicilik eğitim inancına sahip oldukları görülmüştür. Öğretmen adaylarının 21. Yüzyıl beceri düzeyleri ile cinsiyetleri arasındaki ilişki incelendiğinde; erkek ve kadın adaylar arasında anlamlı bir farka rastlanılmamıştır. Eğitim inançları ile cinsiyetleri arasındaki ilişki incelendiğinde; İlerlemecilik boyutunda, erkek öğretmen adaylarının eğitim inançları, kadın öğretmen adaylarından daha düşük olduğu görülmüştür. Esasicilik boyutunda ise kadın öğretmen adaylarının eğitim inançları erkek öğretmen adaylarının eğitim inançlarından daha düşük düzeyde olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The teachers’ teachers’ teachers’ teachers 21. Relationship between the century skills
2020
Yazar:  
Özet:

The study used a scanning model to reveal the relationship between the educational beliefs of the teacher candidates and the skills of the 21st century. The study group consists of 233 teachers candidates who are educated by teachers candidates. In the collection of data, "Education Faith Scale" and "Teacher Advisory 21. Two measurement tools have been used, the scale of the skill perceptions of the century. What is the level of educational faculty students participating in the research; Education beliefs and the skills of the 21st century? Are the skills and educational beliefs of the 21st century changing according to gender and class? Is there a relationship between the skills of the 21st century and the educational beliefs? Answers to their questions were asked. 21 of the Teachers’ Candidates. While the high-level positive relationship between the Knowledge, Media and Technology Skills and Life and Career Skills, which are the century skills and subfactors, is identified, a medium-level positive relationship between Learning and Innovation Skills is established. Teacher candidates have the highest Advanced Education belief while the lowest Basic Education belief. 21 of the teachers. When the relationship between the century skill levels and their gender was studied, there was no significant difference between the male and female candidates. When the relationship between educational beliefs and gender was studied; in the progressive dimension, the educational beliefs of the male teacher candidates were found to be lower than the female teacher candidates. In the basic dimension, women’s teacher candidates’ educational beliefs have been found to be lower than men’s teacher candidates’ educational beliefs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.127
Turkish Studies Educational Sciences