Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 8
SÜRDÜRÜLEBİLİR LOJİSTİK KAPSAMINDA ADIYAMAN İLİ
2015
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Sürdürülebilir lojistik, mal ve bilginin yanı sıra, enerji ve insanı da kapsayan diğer kaynakların çıkış noktası ile tüketim noktası arasındaki verimli ve etkili akışını yönetirken toplumun artan taleplerini karşılar. Sürdürülebilirliğin temel bileşenleri olan çevresel, sosyal ve ekonomik alandaki beklentilerin lojistik sistemlerin tasarımında dikkate alınması gerekir. Sürdürülebilir lojistikte temel amaç karbondioksit (CO2) emisyonunun azaltılarak çevreye daha az olumsuz etki yapmaktır. Bu amaçla da şehirlerdeki emisyonların büyük bir çoğunluğunu motorlu taşıtlar oluşturduğundan ve karayolu taşımacılığında çevreye daha fazla CO2 gazı salınımı fazla olduğundan, taşımacılık faaliyetlerinin karayolundan daha az çevreye zarar veren demiryolu, denizyolu ve iç suyoluna kaydırılması gerekmektedir. Bu çalışmada sürdürülebilir lojistik kapsamında Avrupa’da lojistik faaliyetlerinde uygulanan EURO standartlarına kısaca değinilecek daha sonra Adıyaman ilindeki lojistik firmalarının dağıtım faaliyetlerinde kullandıkları yakıt kalitesi ve miktarının çevreye yaydığı karbondioksit (CO2) salınımının çevreye etkileri incelenecektir. Adıyaman ilinde gerek yeterli düzeyde lojistik faaliyeti gösteren firmaların olmaması gerekse de ilin konum itibariyle büyük demir ve denizyolu güzergâhlarına yakın olmaması ve firmaların dış yaptırımın faydalarını tam olarak kavrayamayışları Adıyaman’da lojistik faaliyetlerinin istenilen düzeye ulaşamamasında en büyük etkenlerdir.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.323
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal