Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 14
ZARURET GEREĞİ TAHAYYÜL EDİLEN BİR KİMLİK: TÜRKÇÜLÜK
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Osmanlı’da Türkçülüğün gelişimi, bir takım siyasi dönüşüm ve olgunlaşma sürecinin yaşanması gerekliliğine dayanır. Nitekim 18.yy’dan itibaren Osmanlı Devleti, unsurlar arasında birliği ve Batı karşısında gücünü yeniden tesis etmeye çalışmıştır. Ancak bu gayesini gerçekleştiremeyen Osmanlı, Fransız ihtilaliyle ortaya çıkan milliyetçilik fikirlerinin etkisiyle ayrılıklara engel olamamıştır. Bu duruma mani olunamayacağı anlaşılınca mevcudiyetini korumak ve devam ettirmek amacıyla Türkçülük bir zorunluluk olarak gerek toplumsal gerekse siyasal anlamda inşa edilmeye çalışılmıştır. İşte çalışmamızda, inşa edilmeye çalışılan bu kimliğin nasıl bir nitelik taşıdığı, nasıl ve hangi enstrümanlardan faydalanılarak oluşturulmaya çalışıldığı, ne tür bir kuramsal okumayla değerlendirilebileceği gibi sorulara yanıt aranacaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
520/520

Journal of Social and Humanities Sciences Research