Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Adıyaman?da Diyabetik Ayak Ülserinde Bakteriyel Etiyoloji ve Etkenlere ait Antibiyotik Duyarlılık Sonuçları
2018
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızda diyabetik ayak ülserleri DAÜ gelişen hastalarda izole edilen mikrobiyal ajanları ve bu ajanların antibiyotik duyarlılık profillerini göstermeyi amaçladık.Gereç ve Yöntemler: 100 Hastaya ait diyabetik ayak ülserinden alınan 248 sürüntü örneğinden çalışılan kültür sonuçları retrospektif olarak değerlendirildi. Klinik ve Laboratuvar Standartları Enstitüsü CLSI yönergelerine göre yapılmış olan antimikrobiyal duyarlılık durumları belirlendi. Bulgular: Gram-pozitif koklar GPK %54,7 gram-negatif basillerden GNB %42,4 daha fazla izole edilmişti. En fazla üreyen bakteri S.aureus %20,9 iken, GNB’den en fazla E.coli %9,6 basilleri üremişti. 48 S.aureus izolatından 13 tanesini 27,08 Metisiline dirençli S.aureus MRSA oluşturmaktaydı. Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz GSBL pozitifliği %43,3 olarak saptandı. S.aureus suşları Teikoplanin, Linezolid ve Vankomisine % 100 duyarlılık gösteriyordu. E.coli suşları %95,5 oranında Amikacin ve İmipenem, %90,9 oranında Meropenem ve %81,8 oranında Ertapenem duyarlılığı gösteriyordu. MRSA bütün suşları Teikoplanin, Vankomisin ve Levofloksasin’e duyarlıydı.Sonuç: Çalışmamızda DAÜ enfeksiyonlarında en yaygın olarak S.aureus, Gram-negatif basillerden en sık E.coli saptandı. GPK enfeksiyonlarının ampirik tedavisinde Teikoplanin, Vankomisin ve Linezolid, GNB enfeksiyonlarında ise Amikacin, İmipenem, Meropenem ve Ertanem’in kullanılması daha uygun olabilir. DAÜ tedavisinde izole edilen baskın organizmalara ve yerel antimikrobiyal yatkınlık modellerine dikkat edilmesi gerekmektedir

Anahtar Kelimeler:

Antibiotic sensitivity results of bacterial etiology and factors in the diabetic foot
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: In our study, we aimed at showing the microbial agents isolated in developing patients and the antibiotic sensitivity profiles of these agents.Recipes and methods: The cultural results studied from the 248 samples of the diabetic foot ulcer from 100 patients were evaluated retrospectively. Antimicrobial sensitivity conditions were determined according to the CLSI guidelines of the Institute of Clinical and Laboratory Standards. Results: Gram-positive odors were 54.7 percent more isolated than gram-negative basils GPK by 42.4 percent more. The most reproductive bacterium was S.aureus 20.9%, while the most E.coli from GNB was 9.6%. Thirty-three of the 48 S.aureus isolates consisted of 27,08 methylene-resistant S.aureus MRSA. Expanded spectrum beta-lactamate GSBL positive was 43.3%. S.aureus was 100% sensitive to Teicoplanin, Linezolid and Vankomis. E.coli juices showed 95,5% Amikacin and Imipenem sensitivity, 90.9% Meropenem and 81.8% Ertapenem sensitivity. All MRSA ingredients were sensitive to Teicoplanin, Vankomisin, and Levofloksacin.The result: In our study, the most common in DAU infections was S.aureus, the most frequently found E.coli from Gram-negative basils. In the ampiric treatment of GPK infections, the use of Teikoplanin, Vankomisin and Linezolid, and in GNB infections, Amikacin, Imipenem, Meropenem and Ertanem may be more suitable. It is necessary to pay attention to the isolated dominant organisms and local anti-microbial tendency models.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 207
2023 Impact/Etki : 0.04
Akdeniz Tıp Dergisi