Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 56
 İndirme 6
Cumhuriyet Döneminde Türkiye’deki Ermenilerin Faaliyetleri (1923-1945)
2020
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de yaşayan Ermeniler, Cumhuriyet döneminde (1923-1945) ciddi anlamda zararlı bir faaliyet içerisinde olmamıştır. Aksine bazı olaylar karşısında olumlu tavır takınmışlardır. Bu dönemde başta Atatürk olmak üzere birçok Türk devlet adamına yapılan suikast girişimlerinde içerideki Ermenilerden ziyade dışarıdaki Ermenilerin rollerinin olduğu görülmüştür. Cumhuriyet ilân edildikten sonra ülkedeki bütün vatandaşlar için yeni bir dönem başlamış, “millet sistemi”ne son verilerek, “ulus devlet” ve “vatandaşlık” sistemine geçilmiştir. Cumhuriyet rejimi, Ermeniler için dîni ihtiyaçları karşılamanın yanında, sosyal ve eğitim alanında da kendi gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortamı sağlamıştır. Ermenilerin Cumhuriyet döneminde Türk toplumu ile entegre olma gayretleri farklı şekillerde hızla devam etmiştir. Cumhuriyet döneminde Ermeni asıllı yurttaşlar Türk kültürüne, sanatına ve basın yayın hayatına önemli katkılar yapmıştır. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev alan Ermeni Milletvekilleri pek çok konuda çalışmalar yapmış, kanun teklifleri hazırlamış ve soru önergeleri vermiştir. Türkiye’de yaşayan Ermenilerin büyük çoğunluğu 1923-1945 döneminde devletin aleyhine olacak tavırlar içerisine girmemiş ve ülkede yaşayan diğer vatandaşlar gibi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirerek ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar yapmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The activities of the Armenians in Turkey during the Republic (1923-1945)
2020
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Özet:

The Armenians living in Turkey, during the Republic (1923-1945) had not been in serious harmful activity. On the other hand, they have a positive attitude towards some events. During this period, the attempts to assassinate many Turkish state men, including Ataturk, have seen the roles of the Armenians outside the country rather than the Armenians inside. After the proclamation of the Republic, a new period began for all citizens in the country, the “national system” was ended, the “national state” and the “citizenship” system were passed. The Republican regime has provided an environment for the Armenians in addition to meeting their religious needs, and in the social and educational field they can meet their needs in accordance with their traditions and habits. The efforts of the Armenians to integrate with the Turkish society during the Republic period continued rapidly in different ways. During the Republic, Armenian citizens made significant contributions to the Turkish culture, art and the life of the press. During this period, the Armenian parliamentarians, who served in the Great National Assembly of Turkey, worked on many topics, prepared legislative proposals and submitted questions. The vast majority of the Armenians living in Turkey did not enter the attitudes that would be against the state in the period 1923-1945 and, by fulfilling their responsibilities like the other citizens living in Turkey, made significant contributions to the development and development of the country.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










TroyAcademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 183
Atıf : 559
2023 Impact/Etki : 0.22
TroyAcademy