Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 7
Türkiye’den Toplanan Bazı Yabani Mantarların Antimikrobiyal ve Anti-Quorum Sensing (Çoğunluğu Algılama) Aktiviteleri
2017
Dergi:  
Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yabani mantarlar, tıbbi özellikleri nedeniyle çok eski tarihten beri bilinen, ormanların önemli bir parçasıdır. Bu çalışmada, Karadeniz bölgesinden toplanan bazı yabani mantarların (Amanita rubescens, Russula delica, Lactarius sp.) anti mikrobiyal ve anti-quorum sensing (çoğunluğu algılama) aktiviteleri incelenmiştir. Mantar ekstraktları süper kritik akışkan ekstraksiyonu metodu ile hazırlanmıştır. Ekstraktların antimikrobiyal potansiyelleri Staphylococcus aureus ATCC 25923, Escherichia coli ATCC 25922, Enterococcus faecalis ATCC 29212, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853, Klebsiella pneumoniae ATCC 13883, Proteus mirabilis ATCC 7002, Listeria monocytogenes ATCC 43251 and Candida albicans ATCC 10231 mikroorganizmalarına karşı agar kuyucuk difüzyon yöntemiyle test edilmiştir. Anti-quorum sensing (çoğunluğu algılama) aktivite ise Chromobacterium violaceum ATCC 12472 bakterisi üzerinde test edilmiştir. Sonuçlar, Amanita rubescens mantar ekstraktının Staphylococcus aureus'u inhibe ettiğini, Amanita rubescens ve Lactarius ssp. ekstraktlarının Chromobacterium violaceum a karşı anti-quorum sensing (çoğunluğu algılama) aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 223
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q3
71/135

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q3
47/73

Mühendislik Temel Alanı
Q3
58/114

Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi