Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
“Öteki” ile Akraba Olmak: “Yabanc› Damat”
2009
Dergi:  
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir kavram olarak"öteki" olgusu gerek birey gerekse toplum düzeyinde, çok çeşitli kimliklerin içini doldurmakta ve yine bu çok çeşitli kimliklere bir arada olabilmenin olanaklarını sağlamaktadır. "Öteki" olgusu bağlamında "biz"in ve "biz"den olmayan "ötekiler"in konumlandırılmasında, "biz" ve "ötekiler" imgelerinin yaratılmasında medyanın üstlendiği önemli rol yadsınamaz. Günümüzde olgunun en geniş etkileme potansiyeli ile yaşam bulduğu alanın televizyon olduğunu ifade etmek olanaklıdır. Bu bağlamda çalışmada "öteki" olgusu, "Yabancı Damat" dizisindeki "biz" ve "öteki" temsilleri üzerinden tartışılmaya çalışılmaktadır. Geleneksel ve dini değerlerin sosyal yaşamdaki ağırlığının görece daha fazla hissedildiği bir yörede yaşayan (Gaziantep) bir aile ile bu değerlerin ulusal ve dini karşıtı olarak algılanan Yunanlı bir ailenin bireylerinin, çocuklarının evliliklerinden doğan "zorunlu" ilişkilerini konu olan dizide her iki toplum aileler üzerinden birbirine ayna olmakta, toplumlar arasında tarihler boyu yaşanan çelişkiler, çatışmalar, farklılıklar bireysel ilişkiler bazında gerçekleşen olay örgüleri içinde temsil edilmektedir. İncelenen dizi örneğinde Türk televizyonunda uluslararası aktörler olarak "öteki" olanın varlığı, kimin nasıl ötekileştirildiği irdelenmekte dolayısı ile temsil alanında çalışılarak, medya dolayımlı bir "öteki" yaratan temsil mekanizmalarının değerlendirilmesi ve televizyon dizisinde bu mekanizmaların kullanılma yolları eleştirel bir bakış açısı ve yorumlayıcı bir yöntem ile ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

To Be A Relative To “the Other”: “foreign Son-in-law”
2009
Yazar:  
Özet:

The fact "the other" as a concept fills up various identities in a wide range and, furthermore, provides those various identities in a wide range with the opportunities of being able to be together. In the context of the fact "the other", when placing "us" and "the others" who are not from "us", the important role which is committed by mass media (television and especially television series format) cannot be denied in creating the images of "us" and "the others". With the pre-recognition of the fact "the other" in the TV series called "Foreign Sonin-law" with higher ratings in Turkish television will conceptually and theoretically be discussed over the presentations of "us" and "the others". In the so-called series with a plot of a marriage that created "mandatory" relations between the members of two families one of which is from a city (Gaziantep) where the traditional and religious values are relatively considered important and the other is from Greece, a country which is considered the opposite of what is nationally and religiously believed as right by the part; both nations become mirrors for each other by the help of these families, and conflicts, arguments and differences between the nations are presented by the events series within individual relations level. In the example of the mentioned television series, the existence of "the other" as international actors in Turkish television, how and who is forced to be the other is explicated; individual relations and collective perceptions as premise/sequent, and Greece placed as "the other-foreign" with its citizens in Turkish community are discussed with the attributions imputed on them indirectly by mass media creating an "other" in the presentation mechanisms and the ways of using those mechanisms in the television series are evaluated with a critical point of view and a hermeneutic method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 1.616
2023 Impact/Etki : 0.182
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi